2024. május 18. - Erik, Alexandra

Raikkönnen volt a legjobb

Az összetett pontversenyben élen álló, címvédő Kimi Räikkönen nyerte a Forma-1-es világbajnokság idei negyedik futamát, a barcelonai Spanyol Nagydíjat. A finn pilóta mögött csapattársa, a brazil Felipe Massa lett a második, míg a brit Lewis Hamilton (McLa
2008. április 27. vasárnap 18:46 - Hírextra
Räikkönen - aki idei második, pályafutása 17. futamgyőzelmét szerezte meg - rajt-cél győzelmet aratott a katalán metropoliszban, ezzel már kilenc ponttal vezet Hamilton előtt a vb-pontversenyben.

A Ferrari a legutóbbi, Bahreini Nagydíjon is kettős győzelmet aratott, akkor Massa volt az első és Räikkönen a második.

A versenyen kétszer küldték be a biztonsági autót; először a rajt után közvetlenül, miután a német Adrian Sutil (Force India) és honfitársa, Sebastian Vettel (Toro Rosso) karambolozott. A 21. körben pedig Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) autója defektet kapott és a pilóta a gumifalnak rohant. A finn versenyzőt helikopterrel szállították kórházba.

A rajt után Räikkönen megtartotta vezető helyét, Massa megelőzte a spanyol Fernando Alonsót (Renault), Hamilton pedig a lengyel Robert Kubicát (BMW-Sauber). A német Adrian Sutil (Force India) és honfitársa, Sebastian Vettel (Toro Rosso) egymásnak rohant és emiatt beküldték a biztonsági autót. Két körrel később eltakarították a roncsokat, folytatódhatott a száguldás.
Az ötödik körben Ra:ikkönen, Massa, Alonso, Hamilton, Kubica volt a sorrend az élen.
Az élről először (16. kör) Alonso járt a boxutcában, majd három körrel később Massa következett, Ra:ikkönen egy kört várt, Hamilton és Kubica pedig kettőt.

A 21. körben Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) kiegyenesítette az egyik kanyart, miután kipukkadt a bal első gumija; átvágtatott a bukótéren és mintegy 200 km/órás sebességgel befúrta magát a gumifalba. Beküldték a biztonsági autót és az orvosi gépkocsit is, a pilótát pedig hordágyon szállították el. A finn hüvelykujját felemelve jelezte, hogy a körülményekhez képest "egyben van".

Féltávnál továbbra is Räikkönen haladt az élen, mögötte Massa és Hamilton robogott.
A 34. körben a kétszeres világbajnok Alonso motorja füstölni kezdett, a spanyol leállította a gépet és kiszállt a versenyből.

Húsz körrel a zárás előtt Massa másodszor is a boxutcába látogatott, nem sokkal később Räikkönen és Hamilton következett.

A hajrában Hamilton egyre jobban felgyorsult, megközelítette Massát, de befogni már nem tudta riválisát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását