2024. április 24. - György

További egyeztetés 4-es metró ügyben

További egyeztetésre van szükség a 4-es metró projektmenedzsment szervezetének létszámbővítéséről, az ezzel összefüggő költségekről - nyilatkozta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes szerdán az MTI-nek, miután a Főpolgármesteri Kabinet már második al
2008. február 6. szerda 12:59 - Hírextra

A szabaddemokrata politikus közölte, hogy a szervezet létszámának bővítését a városvezetés szükségesnek tartja. A főpolgármester döntésének megfelelően további egyeztetést igényel az ehhez szükséges pénzek az önkormányzati költségvetésből történő biztosítása. Precíz egyeztetésekre van szükség, hogy ehhez meglehessen teremteni a költségvetési forrást - jegyezte meg.

A főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint a BKV által jelzett mintegy 1,5 milliárd forintos igény a felső határ. A részleteket február 15-ig fogják kidolgozni, még azelőtt, hogy a főváros idei költségvetési tervezetét megküldik a képviselőknek - tette hozzá.

A Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által beterjesztett javaslat szerint a DBR Metró Projekt Igazgatósága jelenlegi 20 fős létszámát a duplájára emelnék. Ezzel az úgynevezett igazgatási költségek több mint 750 millió forintra növekednének az idén. Az állam és a fővárosi önkormányzat közti 2004-es metrófinanszírozási szerződés alapján 2006-tól az igazgatási költségek nem haladhatják meg a 2002-es áron számított 300 millió forintot.

Az előterjesztés tartalmazza azt is, hogy a BKV a DBR projekt igazgatóság jelenlegi feladatainak szakértői támogatására 12 fős, az úgynevezett operatív projektmenedzsment tudáskörhöz, egy szintén szakértői jellegű feladathoz, további 18 fős létszámbővítést szeretne.
E két feladat költségigénye így 720 millió forint lenne.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását