2024. június 23. - Zoltán

Sikkasztó sportvezetőket tartóztattak le

6 millió eurót érő összeg elsikkasztásának gyanúja miatt őrizetbe vették a Crvena zvezda belgrádi futballcsapat három korábbi vezetőjét.
2008. február 6. szerda 13:03 - Hírextra

Dragan Dzsajic néhai elnök, Vladimir Cvetkovic, a klub főtitkára és Milos Marinkovic elnöki tanácsadó 2001-ben a spanyol Real Zaragozának eladott Goran Drulicért befolyt összeget csapolta meg. A spanyolok 27 millió német márkát fizettek, amiből papíron 18 millió jutott a játékosnak, s 9 millió a Crvena zvezdának. Valójában azonban Drulicnak csak hatmillió márkát fizettek ki, 12 milliót a három sportvezető tett zsebre.

Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, iratokat kellett hamisítaniuk, s szükségük volt a belgrádi Kereskedelmi Bank - azon keresztül történt a fizetés - igazgatójának közreműködésére is.

A belgrádi sajtó szerint a rendőrség tovább nyomoz, megvizsgálnak minden olyan játékos-eladást, amely 2004-ig, Dzsajic elnöki ideje alatt történt. Rendőrségi források szerint az ezt megelőző 14 évben a Crvena zvezda ma mintegy 50 millió eurónak megfelelő összeget kapott eladott játékosaiért, de senki sem tudja, mi lett a pénzzel. Amikor Dragan Dzsajic távozott, hogy átvegye a szerb futballszövetség alelnöki tisztét, a klubnak adósságai voltak.

Drulicnál többet szerb labdarúgóért még csak egyszer adtak - 1998-ban a Lazio 30 millió német márkáért vette meg a jelenleg az Internazionaléban játszó Dejan Stankovicot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását