2024. május 21. - Konstantin

Női labdarúgó-vb 16 csapattal

Egyelőre ne változzon a résztvevők száma a női világbajnokságon, továbbra is tizenhat csapattal rendezzék meg a tornát - ezt a javaslatot fogadta el szerdán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) futballbizottsága, melynek elnöke Franz Beckenbauer.
2008. február 6. szerda 17:21 - Hírextra

"A női labdarúgásban még nagyon nagy a különbség az élcsapatok és a középmezőny között is, ezért a létszám bővítése a színvonal rovására menne" - olvasható a testület állásfoglalásában.
A FIFA a tavalyi kínai világbajnokság előtt is foglalkozott a létszám emelésével 20 vagy 24 csapatra, de a futballbizottság akkor sem támogatta ezt az elképzelést.

A bővítést azok az országok kezdeményezték, melyek válogatottjai a selejtezők során közvetlenül a vb-résztvevők mögött végeztek.

A következő női vb-t 2011-ben rendezik Németországban, a mezőny létszámáról a futballbizottság véleményét is mérlegelve a FIFA végrehajtó bizottsága hozza meg március 14-én. Ekkor döntenek a világbajnokság pontos időpontjáról is, amiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy június vagy július lesz, amikor a férfi bajnokságok szünetelnek.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását