2024. június 17. - Laura, Alida
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken este a 2012-es Európa-bajnoki selejtezőn látja vendégül Hollandiát, a vendégeknél sok a sérült, ám így is erős csapat vár Dzsudzsákékra.
2011. március 25. péntek 15:09 - HírExtra
Ma este a Puskás Ferenc Stadionban az Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjának első és második helyezettje csap össze, Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese nagy reményekkel várja a hollandok elleni első találkozót. A pontszerzés reményét erősíti, hogy a vendégeknél rengeteg a sérült, biztosan nem játszhat a mieink ellen Stekelenburg, Robben, Huntelaar, Janssen, Maduro és Van Bommel sem, ám természetesen így is nagyon erős csapat vár Dzsudzsákékra. A hollandok szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk sem aggódik:

"Korábban már bizonyítottuk, hogy tudjuk pótolni a hiányzóinkat. Ez most is így lesz. A keretünk lehet, hogy változik, de a holland válogatott játékstílusa biztosan nem. Ami a magyarokat illeti, nem szabad a tavalyi 6-1-ből kiindulnunk. Mi akkor a vébére készültünk. Ráadásul azóta teljesen megváltozott ellenfelünk kerete, az akkori csapatból mindössze ketten maradtak meg" - fogalmazott Maarwijk a holland szövetség honlapjának adott interjújában, ám a szakember rosszul emlékszik, a tavalyi barátságos mérkőzésen szerepeltek közül nálunk a keretben most is ott van Fülöp Márton, Juhász Roland, Laczkó Zsolt, Vanczák Vilmos, Dzsudzsák Balázs, Elek Ákos, Vadócz Krisztián, és Priskin Tamás.

Az oranje csütörtök este a meccs helyszínen edzett, a feszült tempójú foglalkozás bizonyította, hogy a vb-ezüstérmes válogatott győzni akar idegenben is. Az edzés után Van Marwijk ezt meg is erősítette:

"Nagyon fontos lesz a holnapi mérkőzés, a mostani egy olyan alkalom, amikor semmiképpen nem szabad kiengednünk, mert ellenkező esetben kieshetünk a ritmusból. Nem foglalkoznék azzal, hogy hány sérültünk van, a meglévő játékosokkal kell felvenni a harcot a magyarokkal, és persze mindenképpen győznünk kell" - így a kapitány. "Való igaz, hogy három és fél éve nem vesztettünk selejtezőt, de nem sorozatokban kell gondolkodnunk, hanem meccsekben. A magyar egy igazi futballnemzet, és én értékelem ezt, úgy gondolom, a hazaiak meg fognak izzasztani bennünket a találkozón. Ismerem a magyar válogatott játékosait, különösen, aki Hollandiában szerepel, de nem készülünk külön senkire. Örülök, hogy jók a körülmények, megfelelő a talaj, igaz, egy kis locsolás ráfér a gyepszőnyegre."

Egervári Sándor pénteken elmondta, hogy a válogatott szakvezetése felkészült rá, hogy a klubjukban kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok a 65.-70. perc tájékára elfáradhatnak, a kapitány szerint megvan erre az esetre is a forgatókönyv. Egervári is kitért a hollandok sok sérültjére, ugyanakkor a magyar szakvezető szerint pénteki ellenfelünk így is bombaerős csapattal áll ki:

"Olvastam a sajtóban, hogy a hollandok tartalékosak lesznek, de ez nincs így. Akadnak hiányzók, de attól nem lett gyengébb a gárdájuk; mindössze két olyan futballista nem lesz ott, aki az őszi selejtezőkön alapember volt, Mark van Bommel és Klaas-Jan Huntelaar, de attól, hogy Huntelaar helyett Van Persie lesz a középcsatár, nem lettek gyengébbek a hollandok, és Van Bommelt is tudják pótolni" – jelentette ki Egervári, aki a magyar taktikáról nem kívánt beszélni: "A taktikáról nem akarok semmit sem mondani, majd az öltözőben, a játékosokkal beszélünk róla. A hollandok rendkívül erősek, elsősorban a támadójátékuk, de találtunk két-három rést a pajzson, amivel meg lehet őket lepni."

Péntekre az is eldőlt, hogy Dzsudzsák Balázs teljes értékű munkát végezhet, így Egervári szerint szinte biztos, hogy az eindhoveni légiós pályára lép Van Persiék ellen. A PSV labdarúgója szerint a malmunkra hajthatja a vizet, hogy ellenfelünk hajlamos lekezelően viselkedni:

"Három éve élek a holland közegben, és tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy bízhatunk a holland arroganciában" - fogalmazott Dzsudzsák. "Nem fogják halálosan komolyan venni a mérkőzést, kicsit lekezelőek velünk szemben, és arra törekszenek majd, nehogy lesérüljenek a meccsen. Úgy láttam, hajlamosak elhinni magukról, hogy ők találták ki a labdarúgást, ezért esélytelenek vagyunk ellenük. Véleményem szerint ezt kihasználhatjuk, és meglephetjük őket a találkozón. Mindenki rendkívül motivált, úgy érzem, meg tudjuk szorítani őket."

Várható kezdők:

Magyarország: Király Gábor - Lázár Pál, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Koman Vladimir, Vadócz Krisztián, Elek Ákos - Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely

Hollandia: Vorm – Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Pieters – N. De Jong, Van der Vaart, – Kuyt, Sneijder, Afellay – Van Persie


A magyar keret:


kapusok: Király Gábor (TSV 1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town FC), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)

védők: Lázár Pál (Videoton FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Vanczák Vilmos (FC Sion), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Laczkó Zsolt (UC Sampdoria), Pintér Ádám (Real Zaragoza)

középpályások: Koman Vladimir (UC Sampdoria), Varga József (DVSC-TEVA), Gera Zoltán (Fulham FC), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Elek Ákos (Videoton FC), Vadócz Krisztián (Osasuna FC), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)

támadók: Tököli Attila (KTE-ERECO), Rudolf Gergely (AS Bari), Priskin Tamás (Ipswich Town FC)

A holland keret


kapusok: Michel Vorm (Utrecht), Sander Boschker (Twente Enschede), Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)

védők: Khalid Boulahrouz (VFB Stuttgart), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Erik Pieters (PSV Eindhoven), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam)

középpályások: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Theo Janssen (Twente Enschede), Nigel de Jong (Manchester City), Hedwiges Maduro (Valencia), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)

csatárok: Eljero Elia (Hamburger SV), Dirk Kuyt (FC Liverpool), Robin van Persie (Arsenal)
Forrás: SamsungSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását