2024. április 29. - Péter

Internetes imamalom

A világ első internetes imamalmát szentelték fel a Jövő Házában kedden. Az imamalmot a Tan Kapuja Buddhista Egyház bocsátotta azoknak a fiatalembereknek a rendelkezésére, akik megtervezték a hagyományos imamalom interneten keresztül történő forgatását.
2008. február 6. szerda 06:39 - Hírextra
Az egyik alkotó, Bencsik Attila az MTI-nek elmondta: az internetes imamalom működése nem bonyolult: a www.imamalom.hu című honlapon egy klikkeléssel kap jelet az imamalom, majd egy motor forgatja meg a szerkezetet két másodpercig, ami 4-6 fordulatot jelent. Mindez a honlap webkameráján is megfigyelhető.

Az ötletgazdák egy internetfejlesztő cég munkatársai, akik nem buddhisták, de érdeklődnek a vallás iránt. Az internetes imamalom ötlete már több éve megfogalmazódott bennük. A Jövő Házában januárban megnyílt Klikk 2.0 digitális kiállítás kitűnő teret biztosít a szerkezetnek.

A tibeti buddhizmusban a lelki áldás és béke eszköze az imamalom, amelyben egy vékony imákkal teli tekercs található. A szerkezet forgatásával valójában a folytonos imádkozásra nyílik lehetőség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását