2024. július 21. - Dániel, Daniella

Megkerült a bronzsajt

Megkerült a bronzsajt - a kétszáz kilogrammos fémdarab a holló és a róka című moszkvai szoborkompozíció központi "alakja" volt és marad. A szobrot az egyik moszkvai sajtgyár állíttatta három éve félmillió dolláros (87 millió forintos) költséggel.
2008. február 6. szerda 06:35 - Hírextra
A holló csőrében tartott csemege, amelyet a róka mindenáron szeretne megkaparintani, a vállalat egyik népszerű termékére, a több mint 70 éve gyártott Druzsba, azaz "Barátság" elnevezésű sajtra emlékeztet.

A céget olyannyira elkeserítette a bronzsajt eltűnése, hogy 100 ezer rubeles, azaz 700 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki bármilyen információval szolgál a műremekről. Végül nem kellett fizetni, elolvadt a hó, s a céggel szomszédos ház mellett előtűnt a bronzsajt.

A cég meggyőződése, hogy fémtolvajok emelték el a bronzsajtot, ám a kétszáz kilós fémdarabbal nem boldogultak, így eldugták, s már nem tértek vissza érte. A lopás keltette médiavisszhang feltehetően óvatosságra intette a betyárokat, akik a sajtgyár legnagyobb örömére veszni hagyták a zsákmányt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását