2024. április 29. - Péter

Esőerdő Valentin napra

Esőerdei telekkel is meglephetik szerelmüket az osztrákok Valentin napon.Az őserdő négyzetmétere 14 euró (3647 forint), az Osztrákok Őserdeje egyesület árulja. A telken építkezni nem lehet és elég messze van, Costa Rica déli részén, ahol viszont számos ri
2008. február 6. szerda 13:51 - Hírextra

Az akció célja az Esquinas-őserdő megmentése. A Costa Rica-i kormány 1991-ben nemzeti parkká nyilvánította a területet, de nincs elég pénz, hogy tulajdonjogot szerezzen mind a 146 négyzetkilométerre. Ebben segít az osztrák szervezet. 17 év alatt már több mint kétmillió eurót gyűjtöttek össze és 37 négyzetkilométernyi őserdőt vettek meg a helyi földművesektől.

A Piedras Blancas nemzeti park nemcsak osztrák, hanem más nemzetektől érkező adományokból is gyarapszik, már több mint 100 négyzetkilométeres. A világ egyik legváltozatosabb élőhelye, például háromezernél is több növényfaj, 500 fajta fa és 367 madárfaj lakja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását