2024. április 26. - Ervin

Berti Vogtsot menesztették

A szerdai nigériai lapok szerint már nem Berti Vogts a labdarúgó Afrika Kupa negyeddöntőjében búcsúzó válogatott szövetségi kapitánya.
2008. február 6. szerda 18:06 - Hírextra

Az afrikai ország médiumai úgy tudják, hogy Sunday Oliseh veszi át az irányítást, aki vállalná is a feladatot. A német szakember távozásáról azonban maga az érintett és a nigériai szövetség sem tud.
"Nekem senki sem szólt, hogy ki lennék rúgva - mondta Vogts, aki csapata vasárnapi búcsúja után Németországba utazott. - A szövetség részletes felkészülési tervet kért tőlem a következő két évre. Március elején megyek vissza Nigériába. Több dolgon változtatni kell, ez teljesen nyilvánvaló. Többek között szükségünk lesz a csapat mellett még egy masszőrre, mert egy ember képtelen megfelelően ellátni ezt a feladatot. Ezenkívül még sok, hasonló jellegű dolgon kell módosítanunk."

"A válogatott szégyenteljes szereplése ellenére a kormánnyal közösen úgy döntöttünk, hogy nem térünk le a korábban meghatározott útról" - jelentette ki Abubakar Ladan, a nigériai szövetség elnökségének tagja.

A KickOff Nigeria című lap ugyanakkor arról ír, hogy a testület többórás titkos tanácskozásán döntés született Vogts 2010-ig érvényes szerződésének azonnali felbontásáról. Az újságban nyilatkozik Sunday Oliseh, korábbi válogatott játékos is, aki azt állítja: már érdeklődtek nála a szövetségből, vállalná-e a nemzeti együttes irányítását.

"Nagyon érdekes feladat lenne, szívesen lennék szövetségi kapitány. Itt az ideje, hogy rendet tegyünk a futballunkban és minden a helyére kerüljön" - nyilatkozott Oliseh.

Nigéria az Afrika Kupa negyeddöntőjében 2-1-es vereséget szenvedett a házigazda Ghánától, ezzel kiesett. A sorozat előtt minimális célként az elődöntőbe jutást határozták meg a futballszövetség irányítói.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását