2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tervezett változások a hivatali ügyintézésben

Elektronikus letéti tár, vagyis olyan adatbázis jönne létre a jövőben, amelyben elektronikus formában lehet iratokat nyilvántartani - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. február 6. szerda 18:02 - Hírextra

Mint mondta, az elektronikus letéti tárban például anyakönyvi kivonatot vagy iskolai bizonyítványt lehetne elektronikus formában tárolni, nyilvántartani.

Ezáltal minden hatóságnál elérhető lehet az adat - tette hozzá Daróczi Dávid.

A szóvivő a közigazgatás átalakításával kapcsolatban arról is beszámolt, hogy a jövőben a külföldi ügyintézéshez szükséges iratokra a közjegyzői kamara adná az úgynevezett felülhitelesítést, vagyis az ellenjegyzést.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint Magyarország megállapodna az EU többi tagállamával, hogy magyar állampolgár külföldön az adott állam nagykövetségén is intézhesse külföldi hivatalos ügyeit.
Ez kölcsönösségi alapon működne, tehát annak az országnak az állampolgára is intézhetné ügyeit külföldön magyar nagykövetségen, amelyikkel Magyarország ilyen megállapodást kötött - tette hozzá a kormányszóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását