2024. április 29. - Péter

Pert indítottak az internetes keresőprogram ellen

Három nagy zenei kiadó, a Universal, a Warner és a Sony BMG pert indított a Baidu kínai internetes keresőprogram ellen, hogy így kényszerítse a kalóz letöltő honlapokra mutató linkjeinek megszüntetésére - jelentették be Sanghajban a cégek.
2008. február 5. kedd 22:42 - Hírextra
Az egy pekingi bíróságra benyújtott keresetben a felperesek kifejtik: a kínai portál azzal, hogy segítséget nyújt a kalózfelvételek letöltéséhez, a szellemi tulajdonra vonatkozó szerzői jogaikat sérti. Hasonló keresetet nyújtott be a három cég és a Gold Label Entertainment a Sohu.com kínai internetes portál és a hozzá tartozó Sogou keresőprogram ellen is.

A hármaknak egyébként ez a második hasonló akciója. Korábban az EMI-jal együtt perelték hasonló célból a Baidut, de a pekingi legfelsőbb bíróság decemberben elutasította a keresetüket.
Ezzel szemben az amerikai Yahoo cég 44 százalékos részesedésével működő Yahoo China, az Alibaba csoport leányvállalata első- és másodfokon is pert vesztett: elítélték a kalózportálokra mutató linkek működtetéséért.

A lemezgyárosok nemzetközi szövetsége, az IFPI szerint "a kínai internetezők 99 százaléka illegálisan tölt le zenét" a világhálóról. A legális zeneeladásokból befolyó összeg 2006-ban csak 76 millió dollár volt Kínában, a világ legnépesebb országában - ez kevesebb, mint a világforgalom 1 százaléka.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását