2024. május 9. - Gergely

Klímaváltozás ellen a brit klérus

Két brit püspök 40 napos "karbonböjtre" szólította fel az embereket, hogy személyes felelősségvállalásra ösztönözzék őket a globális felmelegedés elleni küzdelemben.
2008. február 5. kedd 22:24 - Hírextra

"Tudományos kutatások sora bizonyította, hogy nem lehet többé kifogásokat találni a tétlenségre. Nem elegendő többé másokra mutogatni, és elvárni, hogy majd valaki tesz valamit helyettünk" - jelentett ki Richard Chartres, London püspöke.

A londoni és liverpooli püspök a brit főváros szívében, a Trafalgar téren állította fel "szén-dioxid-stopra" felszólító kampányközpontját a Tearfund segélyszervezet támogatásával. A cél az, hogy rábírják az embereket: legalább 40 napig csökkentsék környezetükben az energiapazarlást és a károsanyag-kibocsátást. Az egyházi vezetők olyan egyszerű dolgokra gondoltak, mint a műanyag szatyrok bojkottja, a fürdőszobai bojler szigetelése, vagy a huzat megszüntetése a házban.

"A szegények azok, akik máris szenvednek a klímaváltozás hatásaitól. Ha erről nem veszünk tudomást, és így folytatjuk, az ellentétes a keresztény tanításokkal" - figyelmeztetett James Jones liverpooli püspök, a Tearfund alelnöke.

A püspökök kezdeményezéséhez több tudós és egyházi vezető, például Canterbury érseke is csatlakozott.

"Tettekre sarkalló morális kötelességünk megkérdőjelezhetetlen és elkerülhetetlen" - idézte Sir John Houghton neves klímaszakértő állásfoglalását a BBC hírszolgálata.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását