2024. május 3. - Tímea, Irma

Ítélet a Microsoft perében

A Red Hat (NYSE: RHT), a világ egyik legnagyobb, nyílt forrású megoldásokat szolgáltató cége szeptember 17-én nyilatkozatot tett közzé az Európai Bizottság és a Microsoft perében a luxembourgi székhelyű Elsőfokú Bíróság által meghozott ítéletről.
2007. szeptember 18. kedd 13:27 - Hírextra
"A luxembourgi Elsőfokú Bíróság mai ítélete a Microsoft-ügyben nagyszerű hír, Európában éppúgy elősegíti az innovációt és bővíti a fogyasztók választási lehetőségeit, mint a világ többi részén. A bíróság megerősítette: a versenyjog nem engedi meg a monopolhelyzetben levő cégeknek, hogy piaci erőfölényükkel visszaélve karanténba zárják a fogyasztókat, és megfojtsák új versenytársaikat – mondta Matthew Szulik, a Red Hat elnök-vezérigazgatója. – A mi ágazatunkban az interoperabilitással kapcsolatos információk kulcsfontosságúak, és nem tarthatók vissza pusztán azért, hogy kizárják az összes versenytársat. A Red Hat szilárd meggyőződése, hogy a verseny ösztönzi az innovációt és teremt nagyobb értéket, nem pedig a megkérdőjelezhető szabadalmi és üzleti titkokkal kapcsolatos jogok. Cégünk ezért elégedett a mostani ítélettel, és alig várja, hogy részletesen is tanulmányozhassa azt. A Red Hat ezennel gratulál az Európai Bizottságnak, elsősorban Neelie Kroes bizottsági tagnak, amiért kitartásával és bátorságával sikerre vitte az ügyet."

A Red Hatről további információk a www.redhat.com honlapon olvashatók. A cég gyakrabban frissített hírei a www.press.redhat.com címen jelennek meg.

Mit kell tudni a Red Hat, Inc. cégről?

A Red Hat (NYSE: RHT) a világ egyik legnagyobb, nyílt forrású megoldásokat szolgáltató cége. Központja az észak-karolinai Raleigh-ben található, világhálózata több mint 50 irodából áll. Az elmúlt három évben a CIO Insight Magazine felmérése keretében megkérdezett informatikai igazgatók rendre a legjobb vállalati szoftverszolgáltató cégének választották. A Red Hat a saját Red Hat Enterprise Linux operációs rendszerének platformján működő kiváló minőségű, olcsó technológiák mellett különféle alkalmazásokat, vezetői és szolgáltatásorientált architektúra (SOA) megoldásokat kínál, beleértve a JBoss Enterprise Middleware programcsomagot. A Red Hat ezenkívül támogatást, képzést és tanácsadást is nyújt ügyfeleinek az egész világon. További információk a www.redhat.com címen olvashatók.

Előretekintő megállapítások

E sajtóközleményben több olyan megállapítás is szerepelhet, amely az 1995-ös magánbefektetői eljárási törvény értelmében előretekintő megállapításnak minősül. Az előretekintő megállapítások a jövő eseményeire vonatkoznak, de bizonyos mostani feltételezéseken alapulnak és a jelenlegi várakozásokat fejezik ki; olyan megállapítások, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak a múltbeli vagy a jelenlegi tényekhez. A tényleges eredmények számos fontos tényező miatt jelentős mértékben eltérhetnek az előretekintő megállapításokban foglaltaktól. Ilyen tényezők többek között az alábbiak: a felvásárolt üzletrészek integrációja közben felmerülő kockázatok; a vállalat versenyképessége; sikerül-e a vállalatnak megfelelően megvédenie a szellemi tulajdonát, és nem támaszt-e vele szemben valamelyik harmadik fél követeléseket szellemi tulajdonjogának megsértése miatt; adat- és információbiztonsággal összefüggő kockázatok; sikerül-e elősegíteni és kézben tartani a vállalat növekedését és nemzetközi ügyleteit; kedvezőtlen bírósági ítéletek; függés a kulcsfontosságú munkatársaktól; valamint mindazok a tényezők, amelyeket a 10-Q jelű nyomtatványon benyújtott legutolsó jelentés taglalt, beleértve a "Risk Factors" (Kockázati tényezők) és a "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations" (A vezetés álláspontja és elemzése a pénzügyi helyzetről és a tevékenység eredményeiről) című fejezetben foglaltakat (a dokumentum az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének honlapján, http://www.sec.gov cím alatt olvasható). A sajtóközleményben szereplő előretekintő megállapítások a cégvezetés jelenlegi álláspontját tükrözik, ez azonban idővel változhat. A cég valamikor a jövőben dönthet ugyan úgy, hogy frissíti ezeket az előretekintő megállapításokat, de erre semmiféle kötelezettséget nem vállal. Ezek az előretekintő megállapítások a közlemény kibocsátása után sohasem tekinthetők a cégvezetés éppen aktuális álláspontjának.

A LINUX a Linus Torvalds cég védjegye. A RED HAT és a JBOSS a Red Hat, Inc. cég és leányvállalatainak bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban.
Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását