2023. október 1. - Malvin

A nők többet isznak mint gondolják

Ausztrál nők milliói kétszer annyi alkoholt isznak, mint gondolják - mutatták ki egy országos felméréssel. Az országos drogkutató intézet munkatársai azt a jelenséget, hogy a nők rosszul becsülik meg, mennyi szeszesitalt fogyasztanak, főként a nagyobb poh
2008. február 5. kedd 09:17 - Hírextra
A Sunday Telegraph idézte Steve Allsop professzort, aki elmondta, hogy a nagy mértékű alkoholfogyasztás következtében a nők egész nemzedéke vált hajlamosabbá a hízásra, rákra, agy- és májkárosodásra.

A felmérés során azt kérdezték meg a hölgyektől, hogy hetente hány standard mennyiségű italt fogyasztanak el, s kiderült, hogy amikor azt válaszolták, hogy három pohár bort, akkor valójában hat pohárral ittak.

A nők mind anyagi, mind társadalmi értelemben kivívott függetlensége azt is eredményezte, hogy köztük is megjelentek a nagyivók. E tekintetben a vezető beosztásban dolgozó hölgyek vannak a legnagyobb veszélynek kitéve - mutatott rá Allsop professzor.

A szövetségi kormánynak máris reagált a problémára, és azt tervezi, hogy oktató jelzéseket helyeztet el a borospalackokon, hogy a fogyasztók tisztában lehessenek vele, mennyi és milyen erősségű alkoholt fogyasztanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását