2024. március 29. - Auguszta

Vasárnapi győztesek

Február 3-án, vasárnap időközi választásokat tartottak Berhidán, Ligeten, Etyeken és Semjénben, a győztesek független jelöltek. Az MTI rövid összefoglalója az eredményekről.
2008. február 4. hétfő 07:32 - Hírextra

Pergő Margit Cecília mérnök-közgazdászt, függetlenként indult jelöltet választották vasárnap polgármesterré Berhidán - tájékoztatta Faragó Istvánné, a település jegyzője, a választási iroda vezetője az MTI-t.

A Veszprém megyei kisvárosban öten indultak - valamennyien függetlenként - a polgármesteri tisztségért; a győztes 731 szavazatot kapott, a második helyen végzett Majoros Jánosra pedig 679-en voksoltak - mondta a jegyző.

Ismertetése szerint Kruppa Józsefnek 504, Herczeg Gabriellának 332, míg Katona Józsefnek 46 szavazat jutott.

A névjegyzékbe felvett 4.689 választópolgár közül 2.301 ment el szavazni, (az érvényes szavazatok száma 2.292 volt), így a részvételi arány 49,1 százalékos - tudatta Faragó Istvánné.
Berhidán a korábbi polgármester halála miatt kellett időközi választást tartani - emlékeztetett a jegyző.

Vargáné Szabó Gabriella független polgármesterjelölt nyerte az időközi önkormányzati választást a Baranya megyei Ligeten, ahol a képviselő-testület öt tagját is megválasztották vasárnap - közölte a falu jegyzője az MTI-vel.

A győztesre, aki eddig az alpolgármesteri teendőket látta el, 141-en voksoltak, szintén független vetélytársai közül Geisz Egon 26, László Ferenc 25 szavazatot kapott. A képviselő-testület öt tagját tizenegy pályázó közül választották ki a helybéliek - mondta el Mátéka Gyöngyi.

A jegyző beszámolt arról, hogy a 440 lelket számláló Liget 336 választópolgárából 197 járult az urna elé, 4 szavazat érvénytelen volt, egy hiányzott.

A Komlóhoz közeli település képviselő-testülete tavaly novemberben döntött az önfeloszlatás mellett, mert nem kívánt tovább együtt dolgozni Fodor Ferenc polgármesterrel.

Az MTI önkormányzati körökből úgy értesült, hogy a lépésre a lakosság rosszallása szolgáltatott okot, amiért a falu első embere az adható legmagasabb, bruttó 330 ezer forintos fizetést és költségtérítést vette fel.

Három független jelölt közül Juhász László 39 éves köztisztviselőt választották polgármesternek a vasárnapi időközi választáson az etyekiek - közölte az MTI-vel a község jegyzője.

A 4100 lakosú Fejér megyei településen Nádpor Ármin, az előző, ugyancsak független polgármester lemondása miatt került sor az időközi választásra - mondta el Krauszné Heitler Márta.

A 3184 szavazásra jogosult állampolgár közül öt szavazókörben 1167-en voksoltak. Juhász Lászlóra 563-an szavaztak, a másik két jelölt közül Lucza Gyula építési műszaki ellenőr, árszakértő 428, Csomor Mátyás nyugdíjas tanár 166 szavazatot kapott.

A falu új polgármestere eddig is tagja volt a képviselő-testületnek.

 

A független Setét Béla lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Semjén új polgármestere - közölte a voksok összeszámolását követően Bányácskiné Daróczi Mónika körjegyző vasárnap este.

A vasárnapi időközi választáson polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltekre szavazhattak a csaknem félezer lakosú bodrogközi településen; a névjegyzékben szereplő 358 semjéni közül 268-an voksoltak, 261 volt az érvényes szavazatok száma, a részvételi arány csaknem 75 százalékos volt.

A polgármesteri posztért három független jelölt indult, a legtöbb szavazatot, 143-at Setét Béla eddigi alpolgármester kapta, így ő lett a község új polgármestere. Stekler Ottóra 78-an, míg a korábbi polgármesterre, Pávai Istvánra 40-en szavaztak - mondta a körjegyző.

Az időközi önkormányzati választást azért írták ki, mert a település képviselő-testülete 2007. november közepén feloszlatta magát.

Az önkormányzat öt képviselőjét tizenhárom jelölt közül választotta meg a bodrogközi település.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását