2024. április 25. - Márk

Semjén februárban választ

Február 3-ra írták ki az időközi önkormányzati választást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Semjénben, miután a képviselő-testület 2007. november közepén feloszlatta magát - adta hírül az Országos Választási Iroda internetes honlapja.
2008. január 1. kedd 15:37 - Hírextra
November közepén egyhangú szavazással feloszlatta magát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Semjén önkormányzata; Bányácskiné Daróczi Mónika körjegyző tájékoztatása szerint a döntést nem indokolta a testület. A csaknem félezer lakosú településen azóta ügyvivőként viszi az ügyeket a tisztéről leköszönt polgármester, illetve a képviselő-testület.

Egyébiránt nem ez az első ilyen eset Semjénben, 2005-ben egy jogerős bírósági döntés miatt ugyanis megszűnt a polgármester státusza. Akkor szintén időközi választást tartottak, és a volt polgármestert, Pávai Istvánt újraválasztották.

Ugyanazon a napon az ország több településén is időközi választást tartanak. A Veszprém megyei Berhidán a korábbi polgármester halála miatt, a Fejér megyei Etyeken a polgármester lemondása, a Baranya megyei Ligeten pedig a képviselő-testület önfeloszlatása miatt írtak ki időközi önkormányzati választást február 3-ra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását