2024. május 2. - Zsigmond

Nem volt szükségünk a Gripenekre

A Népszabadság munkatársa Washingtonban annak próbált utánajárni, menynyire voltak konkrétak a Gripen vadászgépek vásárlásakor a magyarországi korrupcióra vonatkozó értesülések, vannak-e bizonyítékok.
2008. február 4. hétfő 11:46 - Hírextra

A Magyarországot és a magyar politikai szereplőket talán a legjobban ismerő informátoruk gyakorlatilag kizárta, hogy igaz legyen a legsötétebb konspirációs teória, amely szerint a politikai paletta ellentétes oldalán álló pártok megosztoztak volna a befolyt pénzen.

A CIA eredeti értesüléséről forrásaik közül senki sem beszélt szívesen. Annyit megtudtak, hogy a Külügyminisztériumban hitelt adtak a tájékoztatónak, de hírszerzési-szakmai és politikai okokból sem tartották célszerűnek kilépni a nyilvánosság elé. Megkérdezték, nem lehetséges-e, hogy a CIA korrupciógyanúja csak az amerikai kudarc megmagyarázására szolgált.

Forrásaik egy része ezt nem tartotta kizártnak, mások azonban elutasították a felvetést, mondván, sem a Pentagonban, sem a külügyi tárcánál, de a Fehér Házban sem tartották fontos politikai kérdésnek a vadászgépeladást, felülről nem ragaszkodtak a sikerhez, így a kudarcot sem kellett magyarázgatni,.elég egy forrás. Banki átutalást vagy más, a pénz útjára vonatkozó adatot nem találtak.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását