2024. április 20. - Tivadar

Módosításról dönt az MSZP

Az MSZP-frakciónak 11 módosító indítványról kell döntenie, amit az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez nyújtottak be. Erről Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője nyilatkozott hétfőn újságíróknak, a frakció évadnyitó ülése előtt Bu
2008. február 4. hétfő 11:29 - Hírextra

Mint mondta, az egyik rögzíti a járulékfizetők beemelését a pénztári rendszerbe, képviseletüket a felügyelő bizottságokban, illetve a felügyeleti tanácsban. Tukacs István a másik érdemi módosításként említette, hogy a nagy értékű beavatkozásokat, amelyeket a pénztári rendszer nem képes finanszírozni, az országos kockázatközösségi alapból finanszírozzák majd.

A Tóth Károly által benyújtott, a vizitdíj eltörlését kezdeményező javaslatról Tukacs István azt mondta, frakciótársa nem nyújtott be ilyen módosító indítványt, de azt nem tudja megmondani, hogy a frakció előtt szerepel-e majd ilyen értelmű javaslat.

Sajtóhírek szerint a törvényjavaslathoz előzetesen 30 módosító indítvány érkezett a szocialista frakcióból, ebből a raportőri csoport vasárnap 11-t támogatott. Tukacs István elmondta: ezek között nem szerepelt Tóth Károly javaslata.

Az MSZP évadnyitó frakcióülésén részt vesz Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök is. A képviselőcsoport ülésén napirendre kerül a Fidesz megerősítő népszavazást célzó kezdeményezése, amelyet az MSZP-frakció - politikusaik korábbi nyilatkozatai alapján - várhatóan nem fog megszavazni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását