2024. április 29. - Péter

Bált rendeznek

Szombat este immár negyedik alkalommal rendez közös jótékonysági bált a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).
2008. február 4. hétfő 11:31 - Hírextra

Az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában megrendezendő bál bevételéből az SZTE Gyerekklinikáján működő műveseállomást, a Dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézetét, valamint a családok szentmihálytelki átmeneti otthonát támogatja egy-egymillió forinttal a jótékonysági szervezet - tájékoztatta Dancsik Zoltán, az egyesület egyik vezetője az MTI-t.

A szegedi gyerekklinika művese állomása a Dél-Alföldi régió egyetlen gyermek dializis központja. Az alapítványi keretek között működő dializis állomásra a dél-földi településekről mentő szállít minden másnap húsz kisgyermeket. A Gyermekművese Állomásért Alapítvány térítés nélkül végzi a betegek gyógykezelését, a betegellátásra kapott finanszírozásból és az adományokból tartja fenn magát.

A jótékonysági bálon összegyűlt pénzből műszereket, infúziós pumpákat, segédanyagokat vásárolnak.

A Dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézetében olyan halmozottan sérült gyermekek fizikai és mentális fejlesztését végzik, akik nem tudnak megfelelni más közoktatási intézmények elvárásainak. Az intézetben gondozott húsz gyerek Szegeden és a város vonzáskörzetében él. A napi négyórás, egyénre szabott képzésre a gyerekeket a központ saját szállítószolgálata utaztatja minden nap az intézmény és az otthonuk között. A támogatásból az intézet a mozgáskoordináció fejlesztéséhez, a tanuláshoz, játékhoz szükséges speciális eszközöket vásárol.

A Szeged-Szentmihályteleken működő családok átmeneti otthonában a krízishelyzetbe került anyákat és gyermekeiket fogadják be. A jótékonysági szervezet támogatásából az intézmény az itt lakók életét komfortosabbá tevő műszaki cikkeket, takarítógépet, televíziót, számítógépet szerez be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását