2024. április 29. - Péter

Ivartalanítás kedvezménnyel

Kedvezményes ivartalanítási akciót szervez a Zöld Zebra Állat-és Természetvédő Egyesület a felelős állattartás népszerűsítés érdekében.
2008. február 4. hétfő 15:44 - Hírextra

Az akcióban résztvevő állatorvosok - akiknek címe megtalálható a www.zoldzebra.hu honlapon - kedvezményes áron vállalják a műtéteket március 14-ig.

Ennek megfelelően a szuka kutya operációja 13 ezer forintba, a kané 7500-ba kerül. A nőstény macskát 7000 forintért ivartalanítják, míg a kandúrt 3500-ért - tudatta az MTI-vel Legendi Jutka, a Zöld Zebra Állat-és Természetvédő Egyesület elnöke.

Nem akciós keretek között a szuka kutyák operációja 20 ezer forintnál kezdődik és akár 40 ezer forintba is kerülhet.

Az egyesület az akcióval a felelős állattartásra szeretné felhívni a figyelmet. Tapasztalataik szerint a kutyák és macskák jelentős része csak életének egy-két évét tölti gazdánál, majd menhelyre, sintértelepre, utcára kerül.

A kedvezményt előzetes regisztrációval lehet igénybe venni, ehhez a Zöld Zebra Egyesület kapcsolattartójával kell egyeztetni, akinek az elérhetősége az egyesület honlapján megtalálható. Ugyanitt olvasható több cikk az ivartalanításról.

Legendi Jutka elmondta: ez a negyedik ivartalanítási akciójuk és azt tapasztalják, hogy a fővárosban sokkal többen viszik el kutyájukat, macskájukat az állatorvoshoz, hogy elvégezze az operációt a házikedvencen. Vidéken jóval kevesebben élnek ezzel a lehetőséggel, amelynek az is oka, hogy kevesebb háziorvos csatlakozott a kezdeményezéshez. Számuk azonban egyre nő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását