2024. május 2. - Zsigmond

Lendvai kemény nyilatkozata

A szocialista országgyűlési képviselők szerint nem lehet szó nélkül hagyni Budaházy György és Toroczkai László „levadászást” és „országos razziát” hirdető akcióját akkor sem, ha elszigetelt, szélsőséges figurák a többség által nyil
2008. február 2. szombat 19:00 - Hírextra
Nem a személyek érdemlik meg a figyelmet, hanem az a folyamat, amelyben a szélsőségek minden nap akadálytalanul léphetnek egyet tovább a normális élet, a józan ész, az alkotmányos rend elleni ámokfutásukban.

Azt már megéltük, hogy vannak, akik tankot köthetnek el, utcai és bírósági cirkuszokat produkálhatnak, az interneten garázdálkodhatnak, fenyegethetnek és zsarolhatnak, személyes adatokkal élhetnek vissza. Most megéljük azt is, hogy egy felmentő ítélettől megittasulva vannak, akik a nekik nem tetsző hivatalnokok, bírók, vám- és adótisztviselők, újságírók, politikusok ellen „levadászást” szerveznek. Ha ismét csak legyintgetünk, akkor holnap hasonló módon fenyegethetik és támadhatják meg orvosukat, gyerekeik tanárát, a közlekedési rendőrt, a jegyellenőrt, vagy a boltost, ha nem azt és akkor cselekszi, amit ők elvárnak tőle.

Budaházy és Toroczkai most saját szavaik szerint egy „párhuzamos, alternatív Magyarország” létrehozásáról szóltak, amelyben az általuk irányított apparátus gyűjti a feljelentéseket, razziázik, ítélkezik, és jogellenesnek nyilvánítja a magyar alkotmányt. A „két Magyarország” gondolata már akkor is sok közéleti és morális kárt okozott, amikor azt nem elszigetelt politikai fanatikusok hirdették meg. A fogalmat most olyanok vették birtokukba, akik a „másik Magyarországot” már nem képes beszédnek tekintik, hanem önálló terrorszervezetről, razziákról és különítményekről álmodoznak.

A magyar demokrácia önvédelmi mechanizmusai, a szélsőségekkel szembeni közmegegyezés ellenére, e tekintetben védtelennek mutatkoztak. A MSZP-frakció álláspontja szerint a jogvédő szervezeteknek, a jogászoknak, médiaszakembereknek, szakpolitikusoknak mielőbb közös álláspontra kell jutniuk: milyen jogszabályi, jogértelmezési vagy joggyakorlási, közéleti és egyéb változások kellenek ahhoz, hogy ne válhasson valóban komollyá az, ami ma még komolytalannak látszik.

Lendvai Ildikó
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 3. 17:33
Ez nem kemény, hanem szelíd nyilatkozat.
A szélsőségesek megfékezésére minden jogállami eszközt be kell/kellene vetni. A bíróságok ítélkezési gyakorlata nevetséges, az ítéletek után ezek a műveletlen, destruktív személyek röhögnek a markukba, és egyre nagyobb erőre kapnak.
Nem beszélni, cselekedni kell.
Ozmium
2008. február 3. 11:59
Sértegetni szeretném a két habzó szájú inast, de méltatlanok rá.
A csordákba verődött ösztönlények, akik Árpádsávos kockakövekkel, üzengetnek a társadalomnak, -a jobboldal üdv hadserege- hogy az anarchia, önbíráskodás, a nemzet fundamentuma.
A láthatatlan Alkotmány, a jog alkotói, tudorai, alkalmazói, a szennyet és a mocskot, a demokrácia melléktermékének tekintik, amelyet a többségi társadalomnak tűrni köteles.
Így válnak ünnepi aktussá, a bírói ítéletek és így bátorodnak és sokasodnak a renitensek.
A szélsőségesek csak gyújtózsinórok a Fidesz vezetői kezében, akik a sebek sózásával emberi kísérleteket végeznek.
Szégyenteljes, hogy az értelmiség jól körül határolható része, ehhez kollaborál.
2008. február 2. 19:16
És vannak akik szabadon lophatnak, mások szabadon lincselhetnek, késelhetnek, rabolhatnak...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását