2024. április 26. - Ervin

Itt a Madzag TV!

A madzagtv.hu internetes oldal létrehozásával ahhoz a közönséghez próbálja eljuttatni a filmeket a Madzag Filmegylet, akik a világhálót minden nap látogatják - mondta Erdélyi Dániel filmrendező, a Simó Sándor osztályából alakult filmes csoport tagja szomb
2008. február 2. szombat 20:11 - Hírextra
A 39. Magyar Filmszemle keretén belül megrendezett sajtótájékoztatón Erdélyi Dániel arról szólt, hogy a website-ra a Madzag Filmegylet tagjai által készített vizsgafilmeket, klipeket, reklámfilmeket, rövidfilmeket, dokumentumfilmeket töltötték fel.

A Madzag TV jelenleg archívumként működik, de hétről-hétre új alkotásokat tesznek fel rá - fűzte hozzá.

Török Ferenc filmrendező arra mutatott rá, hogy a filmkészítőknek tudatosan kellene foglalkozniuk a filmek új megjelentetési formáival. Ezért - mint mondta - nemcsak a filmegylet tagjai, hanem más alkotók is felrakhatják saját munkáikat vagy filmes blogjaikat a Madzag TV-re.
Úgy fogalmazott, "egy új galaxis tárult ki". Ez az új televízió új filmnyelvi eszközöket, új képi fogalmazást igényel - fejtette ki Török Ferenc.

Groó Diana filmrendező kiemelte, hogy egyre kevesebben járnak moziba, ezért kell az internet lehetőségeit kihasználva tudatni a közönségben, hogy "van más út".
Pálfi György filmrendező arra hívta fel a figyelmet, hogy az internetes oldalt nem a nagy költségvetésű munkák ellen alapították, sőt a mozikból sem akarnak kivonulni, kizárólag "a határokat szeretnék tágítani".

Hozzátette azt is, hogy más filmes portálokkal is együtt szeretnének működni. Megjegyezte, hogy a Madzag TV-n csak megnézni lehet a produkciókat, letölteni nem.

A kiosztott sajtóanyag szerint a www.madzagtv.hu internetes portált Barsi Béla, Erdélyi Dániel, Fazekas Csaba, Fischer Gábor, Groó Diana, Hajdu Szabolcs, Lemhényi Réka, Miklauzic Bence, Pálfi György, Török Ferenc és Török-Illyés Orsolya jegyzi.

A Madzag Filmegylet Simó Sándor filmrendező osztályában végzett hallgatókból alakult. Azért hívják magukat Madzagnak, mert Simó Sándor azzal fejezte be óráit, hogy "...ez itt a madzag vége".

A filmes csoportosulás tagja többek között Erdélyi Dániel, Groó Diána, Hajdu Szabolcs, Miklauzic Bence, Pálfi György, valamint Török Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását