2024. május 5. - Györgyi

A parlament elfogadja az egészségbiztosítási törvényt

Arra számítok, hogy az Országgyűlés február 11-én ismét megszavazza az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt - mondta az SZDSZ elnöke pénteken Békéscsabán, az MTI kérdésére. A szocialista frakció kitart eredeti álláspontja mellett az egészségbiz
2008. február 2. szombat 07:10 - Hírextra

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője és Gyurcsány Ferenc pártelnök egyaránt arról biztosított, hogy a szocialista frakció kitart eredeti álláspontja mellett az egészségbiztosítási törvény ügyében - mondta Kóka János sajtótájékoztatón, arra a felvetésre, hogy Karsai József, az MSZP battonyai képviselője bejelentette, nemmel szavaz.

Kóka János közölte: a szocialista frakció nem fogja megszavazni Tóth Károly (szintén MSZP) módosító javaslatát, ami a vizitdíj és kórházi napidíj megszüntetését célozza. A liberális pártelnök arra is számít, hogy a Fidesz által kezdeményezett, a törvényt megerősítő népszavazást célzó kezdeményezést szintén nem fogja támogatni a parlament február 11-én.

"Az SZDSZ frakció természetesen nem fogja megszavazni" - jelentette ki utóbbi kapcsán.
A kormánypárti politikus a népszavazásról alkotott liberális vélemény részleteiről szólva egyebek között kiemelte: a liberálisok el fognak menni szavazni március 9-én és egységesen nemmel voksolnak. Szavai szerint ugyanis a vizitdíj és a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörlése a Kádár-rendszer hamis, az ingyenesség látszatát keltő szocialista illúzióját hozná vissza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását