2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hollandul is megtanult a szépségkirálynő

A kétnyelvűség jegyében fogant Belgiumban megilletődötten elnémultak a bírálók: a szépségkirálynő immár hollandul is beszél. A 20 esztendős Alizée Poulicek december közepén hengerelt a Miss Belgium viadalon, de a holland ajkú flamandok felháborodottan ta
2008. február 1. péntek 14:00 - Hírextra
Éppen csak megigazíthatta fején a koronát, máris kifütyülték.

Könnyeit felszárítván, azonnal beiratkozott egy intenzív holland nyelvtanfolyamra. A Het Nieuwsblad című, holland nyelvű belga lap pénteki számában pedig megtörtént a csoda: az újság interjút közölt a szépséges királynővel, letéve a nagy esküt, hogy a válaszok valóban hollandul hangzottak el.
Van köztük egy egészen összetett mondat is: "Hogy most akkor holland vagy francia, azt kell tudni, hogy ez nem nyelvvizsga, hanem szépségverseny volt".

Alizée Poulicek az interjúban holland hangot adott azon álláspontjának: Miss Belgiumtól elsősorban az várható el, hogy legyen kisugárzása.

"De én vagyok a bizonyíték, hogy bármikor meg lehet tanulni egy nyelvet. Csak ne kételkedjünk önmagunkban" - hangsúlyozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását