2024. április 24. - György

Alapítási ünnepség

A Nyugat-magyarországi Egyetem és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülése révén 2008. január 1-jével megalakult új Nyugat-magyarországi Egyetem alapítási ünnepségét tartották Sopronban.
2008. február 1. péntek 22:43 - Hírextra

Az egyetem alapítási ünnepsége elnökségében - többek között - jelen volt Hiller István oktatási miniszter, Fodor Tamás, a Nyugat-magyarországi Egyetem székhelyéül szolgáló Sopron Megyei Jogú Város polgármestere és Ipkovich György, Szombathely polgármestere is.

A XXI. század a tudásról, a tudás erejéről, a tudáshoz való hozzáférés esélyéről szól - mondta a miniszter, aki hozzátette: az oktatásban a mennyiség helyére a minőség, a kvalitás lépett. A magyar oktatás jövőjére, színvonalára nem csak vágyni kell, hanem tenni is kell azért - hangsúlyozta a miniszter, aki ,,kulturális célokra" 20 millió forintot adott az ünnepi esemény alkalmából a Nyugat-magyarországi Egyetemnek.

Az egyetem rektora az ünnepségen kinevezéseket adott át.

A Nyugat-magyarországi Egyetem új zászlaját Pápai Lajos római katolikus megyéspüspök áldotta meg a történelmi egyházak nevében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását