2024. május 3. - Tímea, Irma

Elutasított kifogások

Az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította a kórházi napidíj, a vizitdíj és a tandíj ügyében népszavazást elrendelő országgyűlési határozatok elleni kifogásokat keddi ülésén - tudatta az Ab közleményben az MTI-vel.
2008. január 22. kedd 16:50 - Hírextra

A Fidesz és a KDNP által benyújtott népszavazási kezdeményezések nyomán az Országgyűlés december 17-ei határozataiban elrendelte a népszavazást.

A jogorvoslati határidő végéig hét kifogás érkezett, ezek közül hat mindhárom országgyűlési határozatot, míg egy kizárólag a képzési hozzájárulással kapcsolatos határozatot támadta meg.
Az Ab keddi, egyhangúan elfogadott határozataiban egyik kifogást sem találta megalapozottnak, valamennyit elutasította.

A referendumra hozzávetőleg március 9-e és április 20-a között kerülhet sor valamelyik vasárnap, miután a jogszabály értelmében a köztársasági elnök az Ab határozatainak a Magyar Közlönyben történt megjelenésétől számítva tizenöt napon belül írja ki a népszavazást, az alkotmánybírósági döntéseket követő negyvenhárom napon túli, de kilencven napon belüli időpontra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását