2024. május 4. - Mónika, Flórián

Schulek marad a főatléta?

Várhatóan ismét Schulek Ágostont választja elnöknek a Magyar Atlétikai Szövetség, amely szombaton rendkívüli tisztújító közgyűlésen jelöli ki Rábold Gusztáv utódját. Ráboldtól december 15-én vonta meg a bizalmat a tagság, az elnök leváltására benyújtott i
2008. január 31. csütörtök 10:25 - Hírextra
Az elnöki posztra a korábban 1991 és 2001 között regnáló Schulek az egyetlen jelölt, a négy alelnöki helyre kilencen jelentkeztek, míg a vezetőségbe 22-en szeretnének bekerülni, itt még hat hely kiadó.

"A tervek szerint egy évre, az olimpia után sorra kerülő tisztújító közgyűlésig venném át a szövetség irányítását" - mondta az MTI-nek Schulek Ágoston. "A múltkori közgyűlésen ismertté vált, hogy a jelöltünk az elnöki posztra Illés Antal, aki egy évig alelnökként dolgozna, s megismerné a MASZ helyzetét."

A Vasas Atlétikai Szakosztályának elnöke, a Freesoft informatikai cég tulajdonosa már korábban jelezte, hogy egy átmeneti időszak után vállalná el az elnökséget.

Schulek hozzátette: az egyik legfontosabb teendő az olimpiai felkészülés biztosítása, hogy a MASZ lehetőleg nagy csapattal utazhasson Pekingbe, s akiknek esélyük van a jó szereplésre, minden támogatást megkapjanak.

"Emellett olyan stratégiára van szükség, amely hosszú távon reálisan a helyére teszi a sportágat, ehhez javítani kell a kapcsolatokat a szponzorokkal, a médiával, a MOB-bal és az állami sportvezetéssel." - nyilatkozott Schulek Ágoston.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását