2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kistigris életéért küzdenek

Hat-hét hónapos tigriskölyköt találtak a Habarovszktól nem messze lévő Vjazemszkij város mellett szerdán: a kiéhezett, agyonfagyott kis állatot elsősegélyben részesítették, majd a Habarovszk melletti vadállat-rehabilitációs központba vitték, ahol életéért
2008. január 31. csütörtök 10:13 - Hírextra
Az éhező, félig megfagyott kis állatot egy kamionos találta meg, s vitte a legközelebbi gyárba. Ott egy állatorvos elsősegélyként infúziót, antibiotikumokat, vitaminokat és koffeint adott neki, amitől közérzete láthatólag javult valamennyit.

A helyszínre kiszállt az úgynevezett Tigrisfelügyelet is, s a szükséges engedélyek birtokában elszállította a törött metszőfogú, lefagyott farkú, bélrendszeri problémákkal küzdő tigrisgyereket a Habarovszk melletti vadállat-rehabilitációs központba. Az orvosok az életéért küzdenek, és csütörtökön még nem tudták megmondani, túléli-e a beteg a megpróbáltatásokat.

Szibéria dél-keleti térségében, ahol a szibériai - más néven amuri, vagy usszuri - tigris (Panthera tigris altaica) él, idén már két kölyköt találtak holtan, egy további kölyök rehabilitáció alatt áll, és három kifejlett, sérült állatot le kellett lőni. Vagyis az usszuri tajga decemberben és januárban legalább öt tigrist vesztett el, noha a becslések szerint a szép ragadozó mindössze 450 egyede él a szabad természetben Oroszországban, s nem tudni mennyi Északkelet-Kínában.

Az usszuri tigris kihalófélben lévőnek tekintett faj, de talán van remény: 1930 körül már mindössze 50 egyed élt szabadon, de a védelem hatására az állomány lassacskán növekszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását