2021. március 5. - Adorján, Adrián

Virágvadászat

Vadászni hívják a szegedi Füvészkert munkatársai hétfőtől a természetbarátokat, ehhez azonban nem kell fegyver, nem úgy, mint az őszi vadkacsa-, fácán- vagy nyúlvadászathoz. A békés növénylesről Németh Anikó a kert munkatársa az MTI-nek elmondta: a progra
2008. április 15. kedd 06:53 - Hírextra
Korábban is rendeztek hasonló virágvadászatot, amelynek célja, hogy a kert minden zeg-zugát a megadott segítséggel bebarangolják a látogatók.

Egy kollégájuk ugyanis, tavasz lévén, 12 növényt kapott lencsevégre, azaz "vadászott le", köztük éppen virágzófákat, cserjéket, lágyszárú virágokat. Ezeket a fotókat látva a cél, hogy a látogatók kedvet kapjanak a sétához. A növényeket természetesen meg kell keresni a kertben, így a látogatók is "nemes vadra" mennek. Ha már meglesték a növényt, a hozzá kapcsolódó kérdést megválaszolva apró ajándékkal is gazdagabbak lehetnek azok, akik kilátogatnak a Füvészkertbe.

A programot korábban egy másik évszakhoz kapcsolódva már egyszer meghirdették, és akkor is óriási sikere volt, így a továbbiakban is biztos számíthatnak hasonló izgalmakra a természet szerelmesei Szegeden.

A jó szimatot és a nyomozóérzéket most, az Egyetemi Tavasz rendezvénysorozat ideje alatt, május 7-éig érdemes készenlétben tartani. Mivel már hosszabbak a nappalok, a kert egész nap, a hét minden napján várja a kalandorokat.

A füvészkert következő, nagyszabású programja egyébként már a hétvégén várható, amikor a Föld napján egész napos családi rendezvényre várják a kilátogatókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását