2024. április 20. - Tivadar

Indiába sóért mezitláb megy

Csak napkrémet, zsebkést és egy kanalat visz indiai gyalogtúrájára egy bristoli férfi. A két és fél évesre tervezett úton Mark Boyle az emberek jóakaratára hagyatkozik, vagy elvégez kisebb munkákat kosztért-kvártélyért cserébe.
2008. január 31. csütörtök 16:46 - Hírextra
Szerdán indult és Mahatma Gandhi szülőhelyére akar elgyalogolni. "Új fejezet kezdődik, mától megpróbálok pénz nélkül élni" - mondta a 28 éves brit.

Boyle eddig üzletember volt, utazását pedig zarándoklatként fogja fel és meg akarja mutatni a világnak, hogy a "kaláka-filozófia" szerint is lehet élni. "Régen még segítettek egymásnak az emberek, közösen csinálták a munkát, amiért senki nem kapott pénzt, most viszont a legtöbben már azt sem tudják, hogy hívják a szomszédot. Vissza kell térnünk a közösségi életformához, ez a vállalkozásom üzenete."

Boyle szerint a 17 500 kilométeres út ázsiai részén pénz nélkül is minden rendben lesz, de Európában akadhatnak gondok. Franciaországba átkelni sem lesz egyszerű. "A kompnál beállok a sorba és elmagyarázom a pénztárosnak, hogy mi a célom" - mondta. Ha nem megy, majd próbálkozik újra meg újra. "Ha két és fél évig tart, mire megértik, akkor az hasznosan eltöltött két és fél év lesz."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását