2024. május 3. - Tímea, Irma

Hajdú János a fedélzeten

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége Hajdu Jánost választotta meg a női válogatott szövetségi kapitányának. Az eddig szakmai igazgatóként tevékenykedő szakember a kapitányi posztról január közepén lemondott Németh András helyét veszi át. Megbízatása 200
2008. január 31. csütörtök 12:28 - Hírextra
Hajdu János lett a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. Megbízatása augusztus 31-ig, a pekingi olimpia utáni időpontig szól. Elődje, Németh András azok után távozott a posztról, hogy előbb a magyar szövetség (MKSZ) elnökségétől egyhangúlag bizalmat kapott, ám a játékosokkal nem sikerült elsimítania a konfliktusokat, amelyek a csalódást keltő nyolcadik helyezéssel zárult decemberi, franciaországi világbajnokság alatt kiéleződtek.

Az 55 esztendős Hajdu jelenleg az MKSZ szakmai igazgatója, és ezt a munkáját a továbbiakban is ellátja. A tréner korábban volt a férfiválogatott szövetségi kapitánya, dolgozott Kuvaitban és a Vác női együttesénél is. Hajdunak február 20-ig kell megneveznie a játékoskeret és a szakmai stáb tagjait.
A nemzeti csapat előtt fontos feladat áll: március 28. és 30. között, Nimes-ben olimpiai selejtezőt játszik a házigazda francia, az elefántcsontparti, illetve egy ázsiai együttessel. A kvartett első két helyezettje jut ki az augusztusi, pekingi olimpiára.

Maga a csütörtöki kapitányválasztó elnökségi ülés csaknem kétórás volt, és annak ellenére elhúzódott, hogy a tagok már Németh lemondása után egyfolytában egyeztettek. A testület eleinte megosztott volt abban, hogy lehessen-e klubedző a kapitány, vagy a most kinevezendő tréner vagy edzőkettős csak a selejtezőre kapjon megbízatást, miáltal időt lehet nyerni, s elég lesz majd áprilisban kinevezni az új vezetőt. Végül azonban felülkerekedett a Hajdu János megválasztását pártoló álláspont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását