2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tíz kórházban működik gyógyszeralaplista

Tíz kórházban működik januártól úgynevezett gyógyszeralaplista; e rendszer alkalmazásával az egyes intézmények csökkenthetik a gyógyszerkiadásukra fordított összeget - számolt be a kezdeményezésről Mike László, a Hospinvest Zrt. gyógyszerészeti szakmai ve
2008. január 30. szerda 14:28 - Hírextra

Mike László elmondta: megpróbáltak olyan készítménylistát összeállítani, amely figyelembe veszi a tíz kórház szakmai tevékenységét, ugyanakkor az egyes kórházakban racionálisabbá teszi a gyógyszerek beszerzését és azok intézményi felhasználását.

A listán jelenleg 615 gyógyszer található, s az összeállítást negyedévente vizsgálja felül egy szakmai bizottság, amely grémium a tíz kórház egy-egy szakmai vezetőjéből áll - mondta el a szakember. Megjegyezte: egy-egy kórház, méretétől függően, az OEP-finanszírozás 8-15 százalékát költi gyógyszerre.

A gyógyszeralaplistát az ajkai, a dunaújvárosi, az egri, az esztergomi, a hatvani, a gyöngyösi, a kiskunhalasi, a miskolci, a salgótarjáni, és a zalaegerszegi kórház veszi igénybe.

A Hospinvest Zrt. négy kórházat, a kiskunhalasit, a hatvani, a parádfürdői és a gyöngyösit, valamint szintén négy rendelőintézetet, a százhalombattait, a jánoshalmit, a kecelit és a kiskőrösit működteti. Jelenleg két intézmény, az egri és a kazincbarcikai kórház üzemeltetésére nyújtott be pályázatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását