2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Dávid Ibolya nyílt levele Gyurcsánynak

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Mint arra bizonyára Ön is emlékszik: pontosan egy évvel ezelőtt, 2007. január 30-án folytattunk egyeztetést arról, milyen konkrét intézkedésekkel lehetne megállítani a magyar középosztály lecsúszását.
2008. január 30. szerda 08:26 - Hírextra
Ön akkor a középosztály helyzetét érdemben javítani képes tizenhárom pontunkból hetet elvi támogatásáról biztosított.

Sajnálattal kell azonban megállapítanom, hogy a középosztály számára e nap az új őszödi beszéd napjává vált, hiszen a találkozó óta eltelt kerek egy évben mély csend övezte az akkor tudomásul vett, Ön által is elismert problémákat és megoldási javasla-tokat. A középosztály érdekében ezért fel kell tennünk a kérdést: az elmúlt egy évben milyen konkrét eredményeket ért el a kormányzat az Ön által akkor még támogatott kezdeményezéseinkkel kapcsolatban?

• Milyen eredmények születtek a korrupciót valóban megfékezni képes Tiszta Kezek Hivatala ügyében? Az Ön által létrehozott, 2007-ben nyolc millió forint-ból gazdálkodó testület munkája egyelőre nem mutat sok eredményt.

• Milyen eredmények születtek a pazarló állam központosító-újraelosztó szerepé-nek mérséklésére? Mert a méltányos adózás és a nagy állami elosztórendszerek reformja területén a mai napig nem történt érdemi lépés.

• Milyen eredmények születtek az alapos hatástanulmányokkal és nemzetközi szakértőgárda segítségével végrehajtott reformok ügyében? Mert a kormányzat a középosztály szempontjából létfontosságú minőségi változtatások helyett to-vábbra is csak reformkapkodásban jeleskedik.

• Milyen eredmények születtek az arra alkalmas állami vállalatok tőzsdei beveze-tésében, a privatizáció magyar középosztálynak lehetőséget teremtő folytatásá-ban?

• Milyen konkrét lépések születtek a csőd- és felszámolási törvény módosításával kapcsolatban? A törvénymódosítás egyik legfontosabb célja lenne az MDF által szorgalmazott fokozottabb hitelező- és befektető-védelem. Mi, konzervatívok valljuk, hogy nem pusztán revizorokkal, hanem korrekt szabályzással kell meg-teremteni a tisztességes piacgazdaságot.

• Milyen konkrét eredmények születtek a párt- és kampányfinanszírozási sza-bályzással kapcsolatban? Mert a valódi változtatásokhoz az Ön hamvában holt „Tisztasági csomagja” mindeddig kevésnek bizonyult.

• Milyen eredmények születtek a valódi adóreform terén? Milyen eredmény vár-ható az igazságtalan és világszerte túlhaladottnak ítélt haláladó kapcsán? Mi-lyen eredmények várhatóak a jövedelem alapú adózásról a vagyoni–fogyasztási alapú adózásra való áttérés terén? Mert a hazai, illetve nemzetközi pénzügyi szervezetek ajánlásai ellenére a kormányzat továbbra sem hajlandó elmozdulni a versenyképességet fokozó, valóban korszerű adórendszer felé.

A Magyar Demokrata Fórum vallja: a középosztály joggal várja a kormányzat őszinte elszámolását „A középosztály 13 Pontja” kapcsán tett ígéretekről, ezért várom írásos válaszát a fent megfogalmazott égető kérdésekkel kapcsolatban.


Üdvözlettel:

Dr. Dávid Ibolya
a Magyar Demokrata Fórum elnöke
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását