2024. május 5. - Györgyi

Kaméleon az IBS szinpadán

Funky, szving és latin melódiák csendülnek fel az IBS színpadán, ahol a Chameleon Big Band új műsorát, a New Orleans-i karnevált mutatja be február 8-án - közölte Bálint Rezső harsonaművész-karnagy, az együttes alapítója az MTI-vel.
2008. január 29. kedd 09:19 - Hírextra
A jövő pénteki koncert sztárvendége Nagy Iván, a Benkó Dixieland Band harsonása, aki a New Orleans-i zenei stílust képviseli, a karneváli hangulathoz Zsemlye Sándor szaxofon-virtuóz is hozzájárul - mondta Bálint Rezső.

Hozzátette: koncertjükön különböző stílusok találkoznak, az olyan szving-slágerek után, mint a Rosanna, a Georgia On My Mind, az Oye Como Va, a Garden Party és a Sweet Georgia Brown, latin melódiák következnek, majd dzsessz-rock darabok, s végül egy dögös funky is felcsendül.
A Chameleon Big Band ezt követően február 22-én lép fel: a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban Latin estjére várja a közönséget. A New Orleans-i karnevállal legközelebb március 27-én, a győri Rómer Házban lépnek pódiumra, egy nappal később pedig a szombathelyi Savaria Filmszínházban adják elő új műsorukat. Március 29-én újra a fővárosban szerepelnek: akusztikus estet hallhat előadásukban a XII. kerületi (volt MOM) művelődési központ közönsége - sorolta az eseményeket a karnagy.

A társulatot 2003-ban Budapesten, Bálint Rezső harsonaművész-karnagy vezetésével alapították fiatal zeneművészek, akik azóta Ausztria és Magyarország neves zenei felsőoktatási intézményeinek tanulói. Már az első időszakban számos koncertet adtak, szerepelhettek Charlie előzenekaraként, olyan művészekkel is muzsikálhattak, mint Berki Tamás, Roy és Ádám, Csepregi Gyula és Bergendy István.

Nevükhöz híven változatos repertoárral várják közönségüket: egyszer latin hangulatban telik az egész koncert, más alkalommal a szving-klasszikusok vannak túlsúlyban, a dzsessz-rock műsort néhány héttel később akusztikus koncert követi. Előfordul az is, hogy az együttes kisebbik formációja, a Small Band lép fel, teljesen más atmoszférát teremtve, és igazolva azt, hogy díszletek és fényhatások nélkül is megállják a helyüket - jegyezte meg Bálint Rezső.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását