2024. május 3. - Tímea, Irma

Komédiát rendez a színész

Cserhalmi György rendezi a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház új darabját, a Villa Negrát, a komédia bemutatóját pénteken tartják.
2007. december 12. szerda 12:17 - Hírextra

A Hattyúdal című filmből Vajda Anikó és Vajda Katalin által színpadra átdolgozott komédia eredetileg nem szerepelt a zalai teátrum idei terveiben - mondta Cserhalmi György, aki az Utas és Holdvilág rendezésére készült, de már nem volt elég idő elindítani a darabot. A Villa Negra ugyanakkor régebbi terve volt a színháznak, de azt nem tudta, hogy őt kérik fel a rendezésre.

"Nagyon megijedtem, de felkötöttem az alsónadrágot" - vallotta meg a Kossuth-díjas művész.
A darab nem először kerül színpadra, több alkalommal is játszották fővárosi és vidéki színházakban. Cserhalmi György gyermekkorában látta utoljára a filmet.

"Pécsi Ildikóba az egész gimnázium szerelmes volt, gondolom, nem csak a miénk" - idézte fel a diákkori emléket.

Arra kérdésre, hogy mennyire kereste a zalaegerszegi színházban a filmbéli karaktereket, Cserhalmi György azt mondta: a filmet most nem merte megnézni, rábízta magát a színészekre.
Úgy látja, hogy a zalai társulat tagjai "olyan sok mindent hoznak magukkal a maguk tehetségéből", ezért nem kellett abból kiindulnia, hogy "milyen lehetett Sztankay Pista, Bodrogi Gyula vagy Téni bácsi, azaz Páger Antal".

Cserhalmi György nem először rendez Zalában, tavaly Arthur Miller Pillantás a hídról című drámáját állította színpadra. A darabot harmincszor játszották az elmúlt szezonban.

A Villa Negra premierje pénteken lesz a Hevesi Sándor Színházban. Tamburást Farkas Ignác alakítja, a főbb szerepeket Szegezdi Róbert, Szakács László, Horváth Illés, Nagy Péter és Kovács Olga alakítja. A díszletet Mészáros Tibor, a jelmezeket Szőke Julianna tervezte, a darab koreográfusa a színház igazgatója, Stefán Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását