2024. április 25. - Márk

Grabowski visszatér!

A Macskafogó - A sátán macskája - című egész estés rajzfilmet egyszerre mutatják be a budapesti és a vidéki mozikban; az alkotást december 20-tól láthatják az érdeklődők - közölte Csurdi Gábor, a Budapest Film filmforgalmazási vezetője. A Macskafogó másod
2007. november 20. kedd 10:12 - Hírextra
Salamon Eszter, az animációs film egyik producere a távirati irodának korábban a történetet ismertetve kifejtette: az első részben a Macskafogó nevű gépkutya megszelídítette az összes cirmost. A Pafrikai dzsungelben mégis maradt egy kisebb törzs, amelynek tagjai még nem is hallottak erről a szerkezetről. Ezek a "vadmacskák" vadászat közben elkapnak egy Stanley nevű újságíró egeret, aki egy Livingstone nevű nyomtalanul eltűnt kutatót keres. Stanley, mielőtt feltálalják vacsorára, elmeséli a megszelídített, Cin Cityben élő városi macskák sanyarú sorsát. A vad társak elindulnak felszabadításukra.

A producer azt is közölte, hogy a második rész szinte ugyanazzal az alkotógárdával készül, mint az első: a rendező Ternovszky Béla, a forgatókönyvet Nepp József jegyzi, a figurákat pedig Maros Zoltán tervezte. A vezető alkotók közül csak a zeneszerző változott: míg az első rész zenéjét Deák Tamás szerezte, A sátán macskájának zenéje Malek Miklós nevéhez fűződik.

Salamon Eszter szólt arról is, hogy a nézők két kivétellel a jól ismert szereplőket is viszontlátják majd; feltűnik Grabowski, a négy patkány, Lusta Dick, Giovanni Gatto, a maffiavezér, Mr. Teufel, kétballábas asszisztense, Safranek, valamint Maxipotzak, aki még mindig szereti a kicsi kövér egérkéket. Új főszereplőként lép a történetbe többek között Stanley újságíró, aki Rudolf Péter hangján szólal meg, és hallható lesz Reviczky Gábor, Dörner György, valamint Hegyi Barbara is.
A rajzfilm régi szereplői közül majdnem mindenkinek megmaradt az eredeti, előző részben megszokott hangja. A patkányokat Kern András, Szombathy Gyula, Pálos Zsuzsa és Béres Ilona, Grabowskit Sinkó László, Mr. Teufelt Benedek Miklós szólaltatja meg - folytatta a producer, hozzáfűzve, hogy Safranek Haumann Péter, Lusta Dick Mikó István, Maxipotzak Bodrogi Gyula lesz, Mr. Gatto figurájának Balázs Péter, míg Poljakoffnak, az Intermouse vezetőjének a júniusban elhunyt Darvas Iván kölcsönözte a hangját.

Az alkotás a producer szerint egyesíti a hagyományos rajzfilm látványvilágát a technika mai fejlettségével.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány a Macskafogó - A sátán macskája 600 millió forintos költségvetésének 21 százalékát finanszírozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását