2023. május 28. - Emil, Csanád

A Művészetek Palotája nem kapott felkérést

A Művészetek Palotájához nem érkezett az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól felkérés a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozat programjainak szervezésére - tájékoztatta Turkovics Mónika, az intézmény kommunikációs igazgatója a
2008. január 29. kedd 15:36 - Hírextra

A pécsi Új Dunántúli Napló keddi számában arról írt, hogy értesülése szerint a kulturális tárca fontolgatja, a Művészetek Palotáját bízza meg az EKF-programok szervezésével. Ezt Tasnádi Péter pécsi polgármester a lap szerint elképzelhetetlennek tartja, a lépés példátlan lenne az EKF-programok történetében. Mint mondta, ez véleménye szerint "hatalmas felháborodást" váltana ki a városban.

Kiss Imre, a Művészetek Palotája vezérigazgatója az MTI-nek kedden elmondta: Tasnádi Péter és az EKF-program más helyi vezetője korábban többször kereste a kapcsolatot a Művészetek Palotájával, részint a lehetséges együttműködések, részint az Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatos szervezési tanácsadás miatt.

Felidézte, hogy a múlt év elején Pécs városának vezetője a Művészetek Palotájában tartott sajtótájékoztatót az Európa Kulturális Fővárosa rendezvényről. Ugyanakkor Pécs városa és a Művészetek Palotája közötti együttműködés tekintetében konkrét megállapodások nem történtek - jelentette ki Kiss Imre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását