2024. április 19. - Emma

Diana nem akart Dodi felesége lenni

Diana nem akart Dodi Fayedhez feleségül menni, igazi választottja egy neves szívsebész volt - mondta hétfői meghallgatásán a néhai walesi hercegnő nővére. A hercegnő több mint tíz évvel ezelőtti halála ügyében jelenleg is folyó londoni esküdtszéki - hivat
2008. január 28. hétfő 19:17 - Hírextra
Lady Sarah McCorquodale-t kijelentette: Diana valójában "élete igazi szerelmével", Hasnat Khan pakisztáni származású, híres londoni szívsebésszel szerette volna összekötni életét. "Nagy valószínűséggel merült fel a házasság lehetősége" - fogalmazott Lady Sarah.

Károly brit trónörökös 1996-ban elvált, az egy évvel későbbi párizsi autószerencsétlenségben elhunyt exneje és Khan 1995-ben kezdődött románcáról már akkoriban is cikkezett a londoni sajtó, de a pár igyekezett titkolni a kapcsolatot, így annak mélységéről nem sok értesülés látott napvilágot.

Nem így az aranyifjú Dodi Fayeddel kezdett románcról; az a média teljes nyilvánossága előtt zajlott a kezdetektől a tragikus végig. Dodi apja, Mohamed Fayed brit-egyiptomi mágnás - a párizsi Ritz szálló és a londoni Harrods luxusáruház tulajdonosa - váltig állítja: fia és Diana házasságot terveztek, sőt jegyesek is voltak, és a hercegnő a baleset idején már terhes volt Doditól.

Az idős Fayed éppen erre építi a szerencsétlenség köré szőtt összeesküvés-elméletét. Eszerint a pár merénylet áldozata lett, mivel a brit udvar úgymond nem akart volna egy muszlim apától származó féltestvért a két ifjú trónörökös, Vilmos és Harry hercegek - Károly és Diana gyermekei - mellé.

A londoni esküdtszéki eljárás során azonban nem először hangzik el, hogy Dianának esze ágában sem volt hozzámenni Dodihoz.

Rosa Monckton, Diana egykori közeli barátnője nemrégiben tett tanúvallomásában azt mondta: a hercegnő Hasnat Khan oldalán képzelte el jövőjét, Dodi Fayed - aki Dianával együtt halt meg az 1997. augusztusi párizsi autószerencsétlenségben - csak arra kellett, hogy elterelje a hercegnő figyelmét a Khannal történt szakítás okozta fájdalomról.

Khan állítólag a párizsi tragédia előtt néhány héttel vetett véget a kapcsolatnak, azzal az indokkal, hogy túlságosan nagyok kettejük között a kulturális különbségek, és emiatt a románcnak nincs jövője.

Maga a szívsebész - aki nemrég költözött vissza Pakisztánba - a házasság tervét soha nem erősítette meg. E hónap közepén azonban, több mint egy évtizednyi hallgatását megtörve, több brit lapnak is kiöntötte szívét, bevallva: egykori szerelmének halála a mai napig kísérti.
Diana és Khan kapcsolatának mélységét jelzi, hogy a pár időnként élt is együtt, hol Khan londoni luxuslakásában, hol Diana rezidenciáján, a Kensington-palotában, ahová Khant állítólag a hercegnő személyi inasa, Paul Burrell csempészte be rendszeresen, kocsija csomagtartójában...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását