2024. április 27. - Zita

Aláírásokkal a költözés ellen

A miskolci gyermekváros egyik egysége a közgyűlési döntés értelmében - a település perecesi városrészében - a volt Kuti István Általános Iskola épületében kapna helyet, az ott lakók azonban aláírásgyűjtésbe kezdtek a döntés ellen tiltakozva - olvasható a
2008. január 28. hétfő 11:09 - Hírextra

A településrész lakói egy petíciót is átnyújtottak Káli Sándor polgármesternek, amelyben gyermekvárosi csoportok Perecesre költözése ellen emelnek szót.

Bazin Géza, a terület önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy rémhírek terjedtek el Perecesen a december 13-ai közgyűlési döntés után. A lakók ugyanis nem várták meg a hivatalos tájékoztatást, így félinformációk alapján azt híresztelték, hogy bűnözők és csavargók költöznek majd az iskola épületébe.

Kifejtette: senkinek nincs semmilyen félnivalója, az iskolát ugyanis családok átmeneti otthonává alakítanák át uniós pályázati pénzből, ilyen intézmény pedig már most is működik a Gyermekvárosban.

Itt azok a gyermekes édesanyák kapnak segítséget és menedéket, akik valamilyen oknál fogva bajba jutottak, és nincs hol meghúzniuk magukat. Az épület felújításához és a környék rendbetételéhez mintegy 150 millió forintra lenne szükség. Ha az önkormányzat nyer a pályázaton, legkorábban ősszel indulhat a kivitelezés - írta a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását