2024. május 4. - Mónika, Flórián

Adakoznak a skótok

Több mint 14 millió forint gyűlt össze a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány estélyén, a bevételt gyermekkórházak támogatására fordítják - közölte hétfőn Magyar Zoltán a magyarországi Magyar-Skót Társaság, valamint a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány alap
2008. január 28. hétfő 18:21 - Hírextra
Tizenegyedik alkalommal rendeztek szombaton Burns-vacsorát, azaz skót hagyományokat felelevenítő jótékonysági estet a Corinthia Grand Hotel Royal báltermében. Hamisítatlan skót ételekből álló vacsora - az elmaradhatatlan haggis-szal, sajttal és whiskyvel - Skóciából érkező zenészek muzsikája, skót táncok és énekek szórakoztatták a vendégeket.

Először 1998-ban rendeztek Budapesten Burns Suppert, azaz vacsorát. Már az első esemény nyereséges volt, azóta pedig egyre sikeresebb rendezvényeket tartanak, amelyek bevételéből gyermek egészségügyi intézményeket támogatnak.

Amint Magyar Zoltán elmondta az MTI tudósítójának, az estély tiszta bevétele 12 millió forint volt és ezt még megtetézték a több mint 2 millió forintot kitevő felajánlások.

Robert Burns, akit ma Skócia nemzeti dalnokaként tartanak számon, Allowayben, Ayrshire-ban született 1759-ben, és fiatalon, 1796-ban hunyt el. Már életében nagyon népszerű lett: temetésén tízezer ember jelent meg. Több mint 400 dala ismert. Születésének évfordulóját a skótok mindig megünneplik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását