2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb gazdasági visszaélések

Eljárást folytat a Szombathelyi Városi Bíróság Pupp Ákos, a Zalaegerszegi Vidékfejlesztési Iroda vezetője ellen jelentős kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás bűntette miatt. Az irodát az a TAK Consulting Kft. működteti, amelynek ügyvezetője és egyik t
2008. január 25. péntek 11:06 - Hírextra
A Magyar Nemzet információi szerint március 5-én ítélet születhet az ügyben.

A Zalaegerszegi Vidékfejlesztési Iroda vezetőjét jelentős kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás bűntettével vádolta meg az ügyészség. A Zalatáj megyei közéleti hetilap híre szerint a Szombathelyi Városi Bíróság január 9-én megtartotta az első tárgyalást Pupp Ákos ügyében.

Pozsonyi János, a Vas Megyei Bíróság elnökhelyettese, szóvivő a Magyar Nemzetnek elmondta, az ügyben legközelebb március 5-én reggel lesz tárgyalás a Szombathelyi Városi Bíróságon. – Az eljáró bíró korábban arról tájékoztatott, nem kizárt, hogy március 5-én ítélet születik az ügyben – tette hozzá. A dolog érdekessége, hogy a Zalaegerszegi Vidékfejlesztési Irodát az a TAK Consulting Kft. működteti, amelynek ügyvezetője és egyik tulajdonosa Tarr Ervin, az MSZP zalaegerszegi elnöke, helyi önkormányzati képviselő. Jelentős tulajdoni hányaddal bíró tag még a cégben Kiss András is, aki elnökségi tag az MSZP zalaegerszegi szervezetében. Tarr Ervin egyébként egy éve került az MSZP városi szervezetének élére.

Emlékezetes, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 2007. március 10-i határidővel írt ki pályázatot a helyi vidékfejlesztési iroda cím elnyerésére. A pályázók köre meglehetősen széles volt: alapítványok, egyesületek, közhasznú társaságok, kisvállalkozások indulhattak a tenderen. A pályázati kiírás szigorúan felsorolta a feltételeket a pályázó szervezetre és az irodavezetőre vonatkozóan is.

Többen úgy vélik, hogy jogtalan volt a Zalaegerszegi Vidékfejlesztési Irodának, Pupp Ákosnak a döntése, s már a szervezetet felügyelő minisztérium államtitkárához fordultak az érintettek panaszukkal.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását