2024. május 12. - Pongrác

Realok összecsapása

A hétközi Király Kupa-küzdelmek után szombaton és vasárnap megint bajnoki pontokért lépnek pályára a spanyol élcsapatok, s nem kétséges, hogy a Primera División 21. fordulója csúcsmérkőzésének a Real Madrid-Villarreal összecsapás ígérkezik a listavezető k
2008. január 25. péntek 11:55 - Hírextra
A víkend rangadójának alapkérdése az, hogy képesek-e megállítani a dobogó harmadik helyét elfoglaló vendégek a hosszú ideje feltartóztathatatlanul nyomuló hazaiakat, vagy rajtuk is átgázol a fővárosi elitalakulat a Santiago Berbabéu Stadionban. A Villarreal, amely 12 pontnyira van a Realtól, esetleges sikerével nagy szívességet tenne az üldözőboly többi tagjának is, hiszen a negyedik pozíciót elfoglaló Atlético Madrid 13 pontnyira van Raúléktól, de még a második helyezett FC Barcelona hátránya is tetemes, hét pontra rúg.

A Villarreal feladata több, mint fogós persze, hiszen a Real Madrid utolsó hét bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, ráadásul hat meccsén gólt sem kapott, s legutóbb a városi rivális Atléticót udvariatlan vendégként páholta el 2-0-ra, vagyis megint minden a bajnoki címét megvédeni akaró királyi gárda mellett szól. A Villarreal jobb híján a csütörtök esti "félsikerből" meríthet erőt: a bronzéremért harcoló gárda a kupanegyeddöntő első összecsapásán, hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent a Barcával. Hasonló eredménnyel nyilván beérné a Bernabéuban is.

A Barcelonára papíron könnyebb erőpróba vár vasárnap este, amikor az alsóházhoz tartozó Athletic Bilbaónál vendégszerepel, s a szebb napokat látott, pillanatnyilag kilencedik Sevilla is megkezdheti a közelebb zárkózást, ha az egyetlen szombati meccsen legyűri a 14. Osasunát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását