2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Prodi bukott, az ellenzék ünnepel

Az olasz kormányfő csütörtök este a szenátusban tartott bizalmi szavazáson megbukott. Prodi a voksolás után benyújtota lemondását. Az ellenzék előrehozott választásokat sürget. A volt miniszterelnök már most győzelmi mámorban úszik, római villájában még c
2008. január 25. péntek 14:30 - Hírextra
Elvesztette a bizalmi szavazást a római parlament felsőházában Romano Prodi. A olasz kormányfő a szerda este tartott alsóházi szavazáson még megszerezte a többség szavazatát, ma este viszont a szentátusban megbukott. 161 szenátor voksolt ellene, míg 156 támogatta.

A voksolást heves vita kísérte, egy képviselőt ájultan vittek ki az ülésteremből. A bizalmi szavazás után Prodi benyújtotta lemondását.

Az olasz államfő előtt most két lehetőség áll: vagy előrehozott választást ír ki vagy átmeneti kormánynak ad megbízást. A BBC tudósítója úgy értesült, hogy a fontos és sürgős reformok végrehajtása érdekében Giorgio Napolitano inkább szakértői kormányt bízna meg.

Az ellenzéki közép-jobb szövetség politikusai azonban előrehozott választásokat sürgetnek. A felmérések ugyanis azt mutatják, hogy a voksolást a Silvio Berlusconi által vezetett csoportosulás nyerné.
Forrás: hirtv.hu/FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását