2024. május 8. - Mihály

Peking komolyan veszi az olimpiai felkészülést

Több mint 20 embert tartóztatott le a kínai rendőrség Pekingben, mert egy villamoserőmű megépítése ellen tiltakoztak - jelentette a Beijing News kínai napilap csütörtökön. Az erőmű a 2008-as olimpiai játékokra épülne, a megnövekedett energiaigényeket kisz
2008. január 25. péntek 16:28 - Hírextra
A tüntetők szerda este zárták le az egyik forgalmas pekingi utat a nyári olimpiai játékok tervezett helyszínének közelében. A helyszínre 24 rendőrautó érkezett, olyan hamar, hogy a tiltakozók mindössze 10 percig akadályozták a forgalmat - olvasható a lapban.

A lap szerint az olimpiai falu közelében élők már évek óta tiltakoznak az erőmű megépítése ellen, mert attól tartanak, hogy a magasfeszültségű vezetékek betegségeket okoznának, például leukémiát. A közelben élő több mint 900 ember lakásából a kilátás is jelentősen romlana. Legutóbb 2007. december 30-án tiltakoztak az erőmű ellen.

Peking körülbelül 40 milliárd dollárt (több mint 7 ezer milliárd forintot) fektet az infrastruktúra fejlesztésébe, az olimpiai játékokra készülve.
Forrás: hirtv.hu/FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását