2024. április 19. - Emma

MSZP: a Fidesz védi a szélsőjobbot

Az MSZP szerint érdekből védi a hazai szélsőjobboldalt a Fidesz, és ezért nem támogatta a győri közgyűlésben azt a javaslatot, hogy a Magyar Gárdát minősítsék nemkívánatos szervezetnek. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt pénteken Budapesten saj
2008. január 25. péntek 13:54 - Hírextra
A Fidesz győri cinkossága arról szól, hogy a radikális ellenzék számára nincs határ, akár "az ördöggel is cimborál", ha napi politikai érdekei így diktálják, és néhány ezer ember szavazatát szeretné megszerezni a reformellenes, "kormánybuktató" népszavazás sikeréért - közölte a politikus.

Nyakó István szerint, ha most sokadszorra is elmarad a híveknek beígért kormánybuktatás, akkor nagy lesz a feszültség Orbán Viktor táborában, népszavazással ugyanis nem lehet kormányt buktatni.

"Megbukott a parlamenti bojkott, megbukott a koalíciós pártoknak adott ultimátum, megbukott a harmadik forduló vágyálma, amit az önkormányzati választásokra ígért, ha most a sokadik kormánybuktatás is megbukik, valamit tenni kell a felgyülemlett energiával és agresszióval" - fogalmazott.

Hozzátette: csak nehogy azok a radikálisok vezessék le a feszültséget, akiket most Győrbe lekenyerezett a Fidesz. "Csak nehogy a Magyar Gárdával azonos gondolkodású utcai radikálisok dobáljanak majd utcakövekkel és Molotov-koktélokkal a március 9-re tervezett kormánybuktatás után" - fogalmazott Nyakó István.

Szavai szerint a Fidesz felelőssége, hogy ne hazudjon a népszavazásról, ne állítsa be másnak, mint ami. Ha azt sulykolja, hogy a népszavazás kormánybuktatás, de másnap mindenki azt tapasztalja, hogy ez nem igaz, akkor baj lesz, vagy az utcán, vagy az MTV székháznál, vagy a győri városháza előtt - hangoztatta.

A győri önkormányzat csütörtöki ülésén határozott arról, hogy a városban nemkívánatosnak tekinti a gyűlöletkeltést és a rasszista magatartást tanúsító szélsőséges szervezeteket, de a Fidesz-KDNP vezetésű önkormányzat elutasította az ellenzéki MSZP-frakció módosító javaslatát, amely azt kezdeményezte: a Magyar Gárdát minősítsék nemkívánatos szervezetnek.

Nyakó István a győri önkormányzat határozatával kapcsolatban azt mondta, ez olyan, mintha "nácikról lehetne beszélni, de Hitlerről nem". Fényképeket mutatott be arról, hogy a gárda tagjai bementek a közgyűlési terembe, ahol "vastapssal jutalmazták" a fideszes politikusokat, akik kiálltak mellettük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását