2024. május 11. - Ferenc

Használatban marad a határátkelőhely

November másodika után is várja a határátlépőket a Jánossomorja-Andau határátkelőhely - tájékoztatta a Győri Határőr Igazgatóság szóvivője az MTI-t csütörtökön.
2007. november 1. csütörtök 17:14 - Hírextra

A szóvivője elmondta, hogy a határátkelő kibővített használatáról szóló magyar-osztrák szerződés eredeti tartalma szerint november 2-án bezárta volna kapuit az említett átkelő, ám egy szerződésmódosításnak köszönhetően továbbra is használhatják azt a 3,5 tonnát meg nem haladó személygépjárművek, továbbá a gyalogosok és a kerékpárosok.

Az átkelőhelyet az EU, az EGT-tagállamok és Svájc azon állampolgárai, valamint családtagjaik vehetik igénybe, akik az átkelőtől számított 30 kilométeres körzetben állandó lakhellyel rendelkeznek - közölte Ilauszkiné Pokornyi Katalin.

Az utasoknak a határátlépéshez rendelkezniük kell érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel, amennyiben szükséges, vízummal. Az átlépésre jogosító bejelentett állandó lakóhely a lakcímkártyával igazolható. A jogosultságot a hatályos jogszabályok alapján az ellenőrzést végző szervek kontrollálhatják.

A határátkelőhely naponta reggel 6 és este tíz óra között tart nyitva - mondta a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását