2024. április 12. - Gyula

Kastélyszálló épül

A főépület rekonstrukciójával és az egykori nagy istálló szálláshellyé való átalakításával kívánja folytatni a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély felújítását az épületegyüttest üzemeltető társaság - mondta az MTI-nek a Károlyi József Alapítvány kulturális ig
2008. január 25. péntek 19:20 - Hírextra
Angelica Károlyi tájékoztatása szerint az Európai Kulturális Találkozó Központként működő, romantikus stílusú épületegyüttes rekonstrukciójának keretében végeztek az oldalszárnyak felújításával, elkészült húsz vendégszoba, a 200 adagos főzőkonyha és az étterem.

Végeztek a díszudvar és az azt ékesítő szökőkút helyreállításával, s rendbe hozták a kastélyt körülvevő ősparkot. A következő időszakban a főépület rekonstrukcióját és a hajdani nagy istálló szállodává alakítását tervezik.

A vagyonkezelői jogot 2001-től, 99 évig gyakorló részvénytársaság már eddig is több százmillió forintot költött az épületegyüttes felújítására. Egyebek között rendbe hozta a kastély kápolnáját, s Fejtő Ferenc adományára alapozva hétezer kötetes kutatókönyvtárat rendezett be.

Rendszeresek a kastélyban és annak udvarán a kulturális és gyermekprogramok, valamint számos nemzetközi konferenciának is otthont adott az elmúlt években a történelmi Károlyi család egykori vidéki rezidenciája, s a kastély mindinkább turisztikai célponttá is válik.

Az U-alakú épületegyüttes teljes felújításának költségei megközelítik a másfél milliárd forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását