2024. május 2. - Zsigmond

Turistákért dolgoztak az önkéntesek

Önkéntesek festették újra a turistajelzéseket Salföldtől Kékkútig, visszakapcsolva az útvonalat az országos Kék-túra vérkeringésébe.
2009. június 29. hétfő 23:29 - HírExtra
A Veszprémi Természetbarát Szövetség önkéntesei, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. dolgozói, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai a közel 4 kilométeres távot bejárva szépítették meg a Káli-medencét is érintő Kék-túra vonal egy szakaszát: a lekopott, sok helyen alig látható kék jelzéseket 10 év után újrafestették.

A túrajelzések festése mellett a bakancsos turisták tájrendezést is végeztek: a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának iránymutatásai alapján a résztvevők a tájidegen ecetfasarjakat vágták vissza - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég hétfőn az MTI-vel.

A Természetbarát Szövetség, amelynek Veszprém megyében 667 tagja van, ebben az évben kiemelten figyel a Balatoni Kék-túra szakaszainak felújítására. Az önkéntesek nemcsak ezen a tájon, hanem az egész ország területén végzik a csaknem 13 ezer kilométer jelzett turistaút tisztítását és karbantartását.

A túrával a Theodora ásványvizet kitermelő és palackozó cég a táj szépségeire és védelmére kívánja felhívni a kirándulók figyelmét. A vállalat környezetvédelmi missziójának részeként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával együttműködésben építette ki 2004-ben a Theodora Tanösvényt, valamint 2006-ban a Theodora-Kékkő Tanösvényt.

A két, egyenként nyolc kilométer hosszú, önmagába visszatérő túraút a Káli-medence természeti kincseit, vízbázisát és kőzettani érdekességeit, valamint az itt élő népek hagyományait mutatja be a turistáknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását