2024. április 29. - Péter

A világhálón túli élet

Torz világképük alakulhat ki azok a gyermekeknek, akik életüket és kapcsolataikat a közösségi szájtokon szervezik - állapította meg egy vezető brit pszichológus.
2008. július 4. péntek 07:17 - Hírextra
Egy brit pszichológus kijelentette: a Facebook vagy a MySpace, esetleg más közösségi oldalak gyakori használata káros lehet a fiatalok számára. Mint mondta, a túl gyakori internethasználat kiszoríthatja a fiatalok életéből a valóságot.

A fiatalok emiatt elveszítik realitásérzéküket, ez pedig akár szélsőséges viselkedéshez, például öngyilkossághoz vezethet.

Himanshu Tyagi rámutatott: azok, akik 1990 után születtek, már nem tudják elképzelni az életet internet nélkül.

Az internet világában gyakran személytelen és gyors kapcsolatok jönnek létre, amelyek akár egy kattintással megszüntethetők. Aki szinte csak így éli meg emberi kapcsolatait, annak egy idő után a való világban már nagyon nehéz boldogulnia.

Graham Jones, egy másik brit pszichológus azonban nem látja ilyen súlyosnak a problémát. Szerinte ugyan a közösségi oldalak túl gyakori használata problémákat okozhat, ennek súlyossága messze nem akkora, mint ahogy azt kollégája lefesti.

Elmondta azt is: szerinte azok az emberek, akik a legaktívabban viselkednek a közösségi oldalakon, általában a való életben is sokkal aktívabbak másoknál. Azaz nem oltja ki a virtuális kapcsolattartás a valóságost.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását