2024. március 29. - Auguszta

Jótékonysági akusztikus Beatles-est

A Pont FM rádió Rocközön című műsora ezen a héten szomorú apropóból kínál igazi ínyenc csemegét a könnyűzene kedvelőinek. Péntek este 9-től akusztikus koncertet adnak, Beatles számokkal. A jótékony cél az Ultimátum basszusgitárosának segítése, aki egy hét
2008. január 25. péntek 16:37 - Pálfi Rita
A dalokat akusztikus előadásmódban hallhatják a kedves érdeklődők, a két rocközönös műsorvezető, Hartmann Zoltán és Fángli Erik előadásában. A fiúk vállalkozása egyébként magán Guinnes-rekorddöntésnek is minősíthető, hiszen a majd kétórás programra összesen két nap gyakorlási, felkészülési idejük volt.

A fontos gyakorlati tudnivalókról annyit, hogy a jótékony örömzenélés helyszíne az óbudai Slash Club (Huszti u. 40). Kapunyitás este nyolckor, az örömzenélés kilenckor kezdődik. A belépőjegy ára 1000 forint, de aki többel szeretne segíteni, megteheti.



A jótékonysági est Fehér Zsolt és családjának megsegítésére szolgál. Az Ultimátum együttes basszusgitárosa január 19-én szenvedett autóbalesetet és súlyos sérüléseket, állapota szerencsére javul. A Beatles-repertoárból lesz olyan dal, ami kifejezetten a koncert segélyező céljára utal, például a Help! vagy a With a little help from my friends című nóta.

Hartmann Zoltánt arról faggattuk, hogy miért éppen a Beatlesre esett a választásuk. Hiszen Fángli Erik az AB/CD, azaz AC/DC tribute zenekar szólógitárosa, Zoli pedig az Alcoholica azaz a Metallica tribute zenekar oszlopos tagja. Elárulta, hogy e két zenekartól is elhangzik majd áthangszerelt, kocsmai kiszerelésű dal az este folyamán. A Beatlesre azért esett a választás, mert olyan zenekarban gondolkoztak, ami eddig annyira nem kötődött a Rocközönhöz, de amit mindenki ismer. Hozzátéve, hogy a Beatles munkássága kiválóan alkalmas egy ilyen örömzenélésre, kocsmai hangulatban. Nem elfelejtve, hogy a mai könnyűzene megkerülhetetlen alapja is a négy fiú zenei karrierje.

A műsorvezetőt kedvenc Beatles-számaikról is kérdeztem: elsőre a Helter Skelter-t, a lírikusabb vonalról pedig a Let it be-t emelte ki. Kedvenc Beatles tagja – természetesen – John Lennon.

Akik rendszeres hallgatói a Rocközön adásának, már valamennyire képet alkothattak arról, hogy mi várható ma este, hiszen a műsorban is hallható volt a gyakorlási folyamat egy része. A tervezett dalokat tekintve egyaránt számíthatunk a nagy, ismert klasszikusokra, de kevésbé ismert érdekességekre is. Ilyen például a George Harrison szerzemény While my guitar gently wheeps, vagy a rockosabb hangulatú Come together.

A többi dal legyen meglepetés, ahogy az is, hogy kik azok a zenészek, akik csatlakoznak a jótékony zenéléshez. Ugyanis az este folyamán a színpadon, a műsorvezetők mellett megjelennek a Rocközön műsorban már szereplő zenekarok tagjai közül páran. Néhány dal erejéig csatlakoznak, amibe saját nóták is beletartoznak. Kilétük maradjon ma estig titok, vagy meglepetés, ha így jobban tetszik.

Az est támogatója a Pont FM rádió. Jó szórakozást mindenkinek!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását